AC Milan - Juventus, 11.11.2017 kl. 20.30


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 11. november 2018 kl. 12:40

Kollapsen mot Manchester United i midtuken er lagt bak oss, og Juventus planlegger å hevne sesongens første tap med seier mot rivalene fra Milano.

Etter å ha spilt rundt Manchester United i 85 minutter i midtuken, klarte Juventus på utrolig vis å tape for et veldig mye svakere lag. Dermed er ikke Juventus lenger ubeseirede for sesongen, og forhåpentligvis er det et topp motivert Juventus som er klare for storkamp i kveld. Selv om måten det skjedde på var smått surrealistisk har årets første tap ligget litt i kortene en stund, og man har vært i trøbbel i flere matcher, bare for å ha blitt reddet av lagets enorme kvaliteter. Disse konsentrasjonsglippene er noe Allegri har kommentert, og kritisert laget for ved flere anledninger, men som han ikke har klart å eliminere helt foreløpig. Allerede i sesongåpningen var man i alvorlig trøbbel, men ble reddet av en overtidsscoring fra Bernardeschi, Genoa klarte uavgjort på Allianz Stadium, og mot Empoli nylig havnet man under. Men nok om det, la oss se frem mot kveldens storkamp på mektige San Siro!

AC Milan har til tross for mye dårlig spill klart å rive til seg en del gode resultater i det siste, og har tre strake ligaseire etter tapet på overtid i Milanoderbyet mot Inter. Markeringen på Mauro Icardi glapp, og Gianluligi Donnarumma som har vært direkte svak en stund nå velger å gå ut for å plukke innlegget. Keepertalentet som nok må være en av Serie A keeperne som har gjort flest tabber det siste drøye året bommer totalt, og Icardi avgjør på tampen. Siden den gang har Gattusos menn fått bank av Real Betis i Europa League, beseiret henholdsvis Sampdoria, Genoa og Udinese før det ble spilt 1-1 i returen mot spanske Real Betis. Fellesnevneren i alle kampene er at laget har spilt dårlig og vært i trøbbel, men i seriekampene har laget funnet en måte å vinne på. Noe som tross alt er en god egenskap. Mot Samp havnet laget under 2-1 før de klarte å snu, mot Genoa ga de bort ledelsen, før Romagnoli avgjorde på overtid, noe kapteinen også gjorde mot Udinese sist godt hjulpet av dommeren som på utrolig vis klarte å gi Udineseforsvarer Nuytinck direkte rødt kort for en helt vanlig professional foul sent i oppgjøret. En type avgjørelse avisene fremdeles hadde skrevet om dersom den hadde gått i favør Juve. Kampen mot Udinese var forøvrig første kamp for sesongen en Milankeeper ikke henta en ball ut av eget nett, la oss håpe det er tilbake til gamle vaner i kveld. Med disse seirene har laget klatret til en fjerdeplass på tabellen, foran lazio på målforskjell, og fem poeng foran Roma, som har hatt en skuffende åpning. Ellers ventes Gonzalo Higuain å bli kampklar, og det blir dermed et gjensyn med Pipita.

For Juventus er spillere på vei tilbake fra skade, og endelig har Allegri flere enn tre midtbanespillere å velge mellom. Sami Khedira ventes å starte oppgjøret, og avlaster nok Rodrigo Bentancur, som har imponert i det siste. Mario Mandzukic ventes også å starte kampen på topp, og Juan Cuadrado henvises nok til benken. Ellers er Joao Cancelo igjen kampklar, og Douglas Costa og Federico Bernardeschi er på benken. Sist gang lagene møttes var i cupfinalen på tampen av forrige sesong, et oppgjør Juventus var bedre enn Milan, og vant til slutt komfortabelt 4-0. Allegris menn vant også begge seriekampene mot Gattusos disipler, forhåpentligvis kan trenden fortsette. Kveldens kamp blir ikke bare ett gjensyn med Gonzalo Higuain, men også Leonardo Bonucci bør forvente seg en solid dose buing fra hjemmefansen på San Siro etter å ha angret på avgjørelsen om å forlate Juventus for Milan etter bare ett år, for deretter som kaptein for AC Milan presse igjennom en overgang tilbake til Juve. Tabelltoer Napoli vant til slutt sin kamp mot Genoa lørdag kveld, og setter dermed press på Juve for å opprettholde luka. Inter spiller også tidligkamp søndag formiddag, og er favoritter mot et Atalanta som muligens er i ferd med å bli innhentet av virkeligheten. Hvis Juve skulle trenge ekstern motivasjon for å motivere seg for en storkamp på San Siro søndag kveld er det bare å titte på tabellen.

 

Lagene spås å starte slik:

AC Milan (4-4-2): Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Kessie, Bakayoko, Calhanoglu; Higuain, Castillejo.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Dybala, Mandzukic, Ronaldo.

 

Kampen sparkes igang 20:30, og streames på Strive. God kamp og Forza Juve!