Juventus - Cagliari, 03.11.18 kl. 20.30


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 3. november 2018 kl. 15:22

Juventus tar imot løpssterke Cagliari hjemme på Allianz Stadium i kveld.

For på samme måte som Genoa viste seg å være en tøff nøtt sist, kan Cagliari fort vise seg å være det samme i kveld. De rødblå fra Sardinia er faktisk det laget som løpet mest i Serie A, en egenskap som blir viktig dersom de skal få med seg noe fra dette oppgjøret. Historisk har Juventus et veldig godt tak på Cagliari med 12-3-0 de siste 15 og kun ett tap i løpet av de siste 32 hjemmekampene. Etter at Napoli vant i går og med et Inter-lag som viser gryende form, er det avgjørende at Juventus fortsetter å holde koken oppe. Til uken venter dessuten Manchester United hjemme i Champions League, så en tidlig avgjørelse og god prestasjon bør stå høyt i kurs hos Allegri.

Foran møtet har han lagt vekt på å ikke undervurdere motstanderen og fortsette den gode trenden. Han har også uttrykt at han kommer til å stille relativt toppet, da hjemmeoppgjøret i Champions League først er på onsdag. Det betyr at Ronaldo og Dybala starter foran, sannsynligvis sammen med Douglas Costa som fikk skryt på pressekonferansen. Mandzukic er også tilbake i troppen, samtidig som Cuadrado kan være et alternativ. På midten bekreftes Pjanic og Matuidi fra start, mens den siste plassen står mellom Bentancur, Khedira og Cuadrado. Bernardeschi og Chiellini hviles, som betyr at Bonucci danner stopperpar med enten Benatia eller Rugani. Cancelo på høyre back er garantert ute etter å bygge videre på de gode prestasjonene tidligere i høst, mens De Sciglio håper på en ny kamp fra start til venstre. Totalt sett er det ingen tvil om at laget skal hamle greit opp med Cagliari hjemme, spesielt med en angrepsduo som leverte strålende spill i oktober. I undertegnedes øyne bør laget gå for å avgjøre kampen tidlig og rotere viktige spillere etter rundt timen spilt, men basert på Allegris uttalte ønske om å holde nullen i denne kampen kan fasiten fort bli annerledes. Forventet startoppstilling:

Szczesny; Cancelo, Bonucci, Benatia, De Sciglio; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Douglas Costa

Hos Cagliari er det flere spennende navn. Vår alles kjære Padoin blir et hyggelig gjensyn, samtidig som rutinerte Srna på høyreback blir en viktig mann. Offensivt er Pavoletti alltid en trussel, spesielt på faste situasjoner, mens talentfulle Barella blir motoren sentralt i banen. Holder man Cagliari unna boksen og styrer spillet bør imidlertid ikke overganger være en stor trussel, så her gjelder det å ta kommando og sette de tidligere scoringene for en grei kveld. Forventet startoppstilling:

Cragno; Srna, Pisacane, Ceppitelli, Padoin; Ionita, Bradaric, Barella; Castro; Joao Pedro; Pavoletti

Kampstart 20.30 på Strive Sports, i det som blir en hektisk uke med Cagliari, Manchester United (h) og Milan (b) før neste landslagspause. Det er bare å gjøre seg klar!