Ronaldo-dobbel reddet kampen for Juventus!


Skrevet av Gjesteskribent
Lørdag 27. oktober 2018 kl. 23:39

To mål fra Ronaldo i andre omgang sørget for at Juventus snudde og tok med seg alle poengene hjem til Torino.

Kampfakta: 

Empoli 1-2 Juventus

Caputo 28', Ronaldo 54' str., 70'.

Antall skudd: 10-20

Skudd på mål: 4-7

Ballbesittelse: 43-57

Empoli (4-3-2-1): Provedel; Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Antonelli (Pasqual 69); Acquah, Traore (La Gumina 82), Bennacer; Krunic, Zajc (Ucan 75); Caputo.

Juventus (4-4-2): Szczesny; De Sciglio (Barzagli 90), Rugani, Bonucci, Sandro; Bernardeschi (Cuadrado 66), Pjanic (Costa 80), Bentancur, Matuidi; Dybala, Ronaldo.

Det ble en utfordrende test for Juventus i oppgjøret mot Empoli. Toscana-laget har plukket lite poeng til tross for gode prestasjoner i sesongstarten, og Andreazzolis menn leverte en ny god kamp mot serielederen. Allegris menn ble dog til slutt for sterke, og igjen ble en viss portugiser avgjørende.

For etter en i beste fall middelmådig førsteomgang, der man slet fælt med å få opp tempoet i spillet, ble man fortjent straffet. Etter en kontring regissert av Acquah havnet ballen hos Caputo på kanten av sekstenmeteren. Hjemmelagets spiss nølte ikke, og banket kontant ballen forbi Rugani og Szczesny til 1-0.

Pausepraten til Allegri var dog åpenbart konstruktiv. Juventus kom ut som et annet lag, og presset massivt på for scoring. Man var flere ganger nære før Dybala ble klønete felt på vei ut av hjemmelagets boks. Noe billig straffe, men Ronaldo takket og bukket, og satte den kontant. 1-1. 

Kampen ble avgjort på vakkert vis av samme mann da han mottok ballen fra Matuidi på rundt 20 meter, og banket til med strak vrist. Som en prosjektil føk ballen opp i lengste kryss, og Provedel var fullstendig sjanseløs. En nydelig scoring og herlig enkeltmannsprestasjon sørget for seier på en ellers tung dag. At det er noe svingning i prestasjonene er foreløpig akseptabelt med tre kamper i uka, spesielt når trepoengerne fortsetter å komme.

Med seieren og Napolis poengtap mot Roma har Juventus nå seks poeng ned til andreplassen. Til helga møter man Cagliari hjemme, før gruppeseieren i CL skal spikres hjemme mot United påfølgende mitduke. Ikke noe å utsette på denne sesongstarten, Juventini?