Empoli – Juventus, 27.10.2018 kl. 18.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 26. oktober 2018 kl. 23:02

Empoli borte er neste utfordring for Allegris menn!

Seiersrekken i hjemlig serie røk mot Genoa sist, men etter at man hadde tilnærmet null problemer med å beseire Manchester United i Champions League er Juve fremdeles feilfrie i den gjeveste turneringen. Nå er det på tide å komme tilbake på vinnersporet i Serie A igjen!

Til tross for magre resultater, og at de befant seg i Serie B forrige sesong har Empoli muligens vært det morsomste og mest spennende av bunnlagene i Serie A de siste sesongene. Det var i Empoli Maurizio Sarri for alvor begynte sin proffkarriere som trener, og hans arvtager Marco Giampaolo leverte også bra nok til at han idag trener Sampdoria med suksess. Årets sesong har imidlertid ikke begynt bra, og trener Andreazzoli har en jobb å gjøre for å holde laget oppe i Serie A. Laget befinner seg helt nede på 17 plass, med bare en seier på de ni første kampene. Med kamp mot serieleder Juventus nå til helgen, og bortekamp mot Napoli neste runde er det nok kun de mest optimistiske blant Empolifansen som tror at laget skal stå med mer enn de 6 poengene de allerede har etter de neste kampene. Laget sliter i begge ender av banen, og bare toppscorer Caputo har med sine tre nettkjenninger scoret mer enn ett mål. Så det er i hovedsak vertenes nummer 11 Juves backrekke med holde unna Szczesnys mål.

Juve avga som kjent sine første poeng for sesongen mot Genoa sist, og laget er nok meget interesserte i å komme tilbake på seierssporet igjen. Og etter maktdemonstrasjonen mot Manchester United på Old Trafford på tirsdag er det nok et Juventuslag med selvtillit som reiser til Stadio Carlo Castellani lørdag kveld. Allegri må imidlertid klare seg uten Emre Can, Sami Khedira og Mario Mandzukic, så på midtbanen har han få alternativer. Laget ventes å stille i en 4-4-2 variant etter suksessen man hadde med dette systemet mot United. Szczesny tar igjen plass mellom stengene, mens en av Alex Sandro og Joao Cancelo hviles. Allegri fortalte på pressekonferansen før kampen at Rugani ikke starter, og begrunner mangelen på spilletid med den formidable konkurransen på stopperplass, men står fast ved at Daniele er Juves fremtid i midten av backrekka. På midtbanen starter nok Pjanic, Bentancur og Matuidi som mot United, mens usikkerhetsmomentet er hvem av Bernardeschi, Costa og Cuadrado som tar den siste startplassen. På topp ventes Cristiano Ronaldo og Paulo Dybala å starte i Mandzukic's fravær. Ellers er Mattia De Sciglio og Leonardo Spinazzola tilbake i kamptroppen etter skadefravær. Dette blir dermed en mulighet for Spinazzola til å debutere for dette Juventuslaget etter å ha imponert på lån i Atalanta. Med færre alternativer på benk, og dersom man skulle ha kontroll på oppgjøret er dette også en mulighet til å få sett mer av meget spennende Moise Kean.

 

Gazzetta spår at lagene stiller slik:

Empoli (4-3-2-1): Provedel; Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Antonelli; Acquah, Capezzi, Bennacer; Krunic, Zajc; Caputo.

Juventus (4-4-2): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro; Cuadrado, Pjanic, Bentancur, Matuidi; Dybala, Ronaldo.

 

Oppgjøret sparkes igang lørdag kveld 18:00, og streames som vanlig på Strive. God kamp og Forza Juve!