Manchester United - Juventus, 23.10.18 kl. 21:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 23. oktober 2018 kl. 09:00

I kveld blir det høytidsstemning når Juventus gjester Drømmenes Teater - og det som favoritter.

Kun dager etter skuffelsen mot Genoa har Juventus en alle tiders mulighet til å reise kjerringa på den største scenen. Manchester United på bortebane i flomlys, det blir ikke mye større enn det. Og etter alle solemerker vil den noe daffe og nonchalante attituden vi så på lørdagen være lagt igjen i Torino. 

De to gigantene, som har møttes 12 ganger i tellende oppgjør med 5-2-5 som resultat, har tatt kontroll i gruppe H. Begge har null baklengs så langt, men United klarte ikke å putte på Neto i Valencia-buret sist, hvilket betyr at de er to poeng bak Juve før disse to oppgjørene. Med to seire og 5-0 i målforskjell har kveldens bortelag full pott, og Ronaldo er tilbake fra suspensjon, klar for å spille på arenaen der han ble en superstjerne. Dette er dog ikke det eneste gjensynet vi får se på Old Trafford.

For den nybakte verdensmesteren Paul Pogba står for første gang på motsatt banehalvdel etter at han dro fra Juve i 2016. Han er, sammen med De Gea, Uniteds viktigste, men alt har ikke gått på skinner for Paul siden dagene i svart-hvitt. Han har kun fått med seg en seier i Ligacupen og en i Europa League i Manchester, og de røde djevlene har ikke nådd opp på nivået som forventes av dem under Mourinho. 

Så langt i år ligger de på en skuffende 10.plass i Premier League, hele ni poeng bak Manchester City og Liverpool. Med kniven på strupen har de i det siste dog skvist ut et par gode resultater med seier mot Newcastle og uavgjort mot Chelsea. Spesielt Anthony Martial, som har tre mål på disse kampene, har vist glimt av storform, og det har svingt noe mer av Uniteds angrepsspill. Til kveldens kamp mangler hjemmelaget definitivt Alexis Sanchez, mens Fellaini, Jones, McTominay, Lingard og Dalot også stod over mandagens treningsøkt. Antonio Valencia er tilbake, men benkes nok. Forventet lagoppstilling:

(4-2-3-1): De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Matic, Pogba; Rashford, Mata, Martial; Lukaku.

De fleste som var på kamp lørdag vil være enige i at det var en tam atmosfære både på banen og på tribunen. Etter ti strake seire i sesonginnledningen tok Juventus etter hvert lett på oppgaven, og Genoa klorte til seg ett poeng foran en rasende Allegri. 'Hodene var allerede i Manchester', hevdet sjefen selv etter kampen. La oss håpe at dette i alle fall har ført til full skjerping og noe revansjelyst når det spilles om gruppeseier i Champions League. 

For vår del er Emre Can og Mandzukic satt ut av spill med henholdsvis trøbbel med nakke (!?) og ankel. Khedira sliter fortsatt med låret, og er ikke med i troppen. Med Mandzukic ute er det knyttet spenning til hvordan Allegri velger å komponere laget, og det kan fort komme en taktisk overraskelse. Å kjøre Costa ut på venstrekant, med Ronaldo som spiss og Dybala som høyrekant, hadde kanskje sett ut som det mest naturlige. Men med brassens forferdelige innhopp mot Genoa, og Dybalas ineffektivitet fra kantposisjon, kan det fort hende at La Joya flyttes inn sentralt. 4-3-3 er det mest sannsynlige, med Bentancur på midten og Chiellini tilbake i forsvaret etter å ha hvilt i helga. Mulig oppstilling:

(4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Ronaldo. 

Begge trenerne har vært ute med rosende ord om motstanderen i forkant. Mourinho har kalt Juventus 'et av de største lagene i verden', mens Allegri roste portugiseren, og fysikken til guttene hans. Over disse to oppgjørene får vi ikke bare en klar pekepinn på hvem som stikker av med seieren i gruppa, men også en indikasjon på hvor sterke to lag som har ambisjoner om å vinne, også i Europa, er denne sesongen. Så langt har Bianconeri sett klart bedre ut, men et fullsatt Old Trafford med et hjemmelag fullt av potensiale venter. 

Kampen vises på TV2 Sport1 med studio og sendestart 8. Serbiske Milorad Mazic skal dømme. La oss vise den norske Premier League-gjengen hva Juventus er gode for. 

Forza Juve!

PS! Bildet er fra desember 1997, sist gang Juventus slo Manchester United. Pippo Inzaghi satte inn matchvinnerscoringen den gangen.