Oppsummering fra landslagspausen


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 17. oktober 2018 kl. 13:30

Med Ronaldo, Mandzukic og co igjen i Torino, har andre Bianconeri nytt stor suksess med sine respektive landslag den siste uken.

Landslagspauser er alltid traurige greier. Når man endelig har vendt seg til at klubbfotballen ruller for fullt på høsten, avbrytes den av et par uker fri, med mer eller mindre meningsfylte landskamper. Nyvinningen Nations League har sørget for noe mer spenning og prestisje i Europa, spesielt for mindre nasjoner, men kan på ingen måte måle seg med Serie A og Champions League.

For spillerne virker det mer som at landslagspauser representerer et artig avbrekk fra hverdagen. Mange Juventus-spillere har dessuten hatt mye å juble for i denne pausen. Her følger en oppdatering på hvordan det har gått for de 14 som ble kalt opp til sine respektive landslag. 

(Resultat oppgitt med hjemmelag først, bortelag sist).

ITALIA - Bernardeschi, Bonucci, Chiellini, Perin

Vennskapskamp: Ukraina (H) (10.oktober, 20.45). 1-1.

UEFA Nations League: Polen (B) (14.oktober, 20.45). 0-1.

Det ble en positiv opplevelse for et ungt og nykomponert Italia sett under ett, med en viktig seier over Polen som høydepunkt. Her sikret man videre spill på Nations Leagues høyeste nivå. Før det spilte man uavgjort hjemme mot Ukraina, der vår egen Bernardeschi scoret Azzurris eneste mål. Berna, sammen med Bonucci og Chiellini, spilte begge kampene fra start og alle gjorde gode kamper. Perin forble på benken.

BOSNIA - Pjanic 

Vennskapskamp: Tyrkia (B) (11.oktober, 19.30). 0-0.

UEFA Nations League: Nord-Irland (H) (15.oktober, 20.45). 2-0.

Bosnia og Pjanic tok virkelig grep om gruppeseieren i sin NL-gruppe med 2-0-seier hjemme mot Nord-Irland. Her spilte vår nr. 5 hele kampen og slo en målgivende pasning. Et par dager før fikk han en omgang i den målløse kampen mot Tyrkia. 

FRANKRIKE - Matuidi

Vennskapskamp: Island (H) (11.oktober, 21.00). 2-2.

UEFA Nations League: Tyskland (H) (16.oktober, 20.45). 2-1.

Verdensmesterne spilte to hjemmekamper, hvor Matuidi fikk spille (hele) den viktige mot Tyskland. Her var han som vanlig god som arbeidsving, og var sentral i franskmennenes snuoperasjon da han skaffet straffe etter 80 minutter. 

TYSKLAND - Emre Can

UEFA Nations League: Nederland (B) (13.oktober, 20.45). 3-0.

UEFA Nations League: Frankrike (B) (16.oktober, 20.45). 2-1.

Etter et par måneders fravær var Can tilbake i Tyskland-troppen. Han kunne dog ikke forhindre at motgangen fortsetter for Löws menn, som tapte både for Nederland og Frankrike. Vår midtbanemann gjorde det greit i den snaue timen han fikk på Johan Cruijff Arena.

POLEN - Szczesny

UEFA Nations League: Portugal (H) (11.oktober, 20.45). 2-3.

UEFA Nations League: Italia (H) (14.oktober, 20.45). 0-1. 

Szczesny har (ubegripelig nok) fortsatt tøff konkurranse fra Fabianski om keeperplassen. Denne gangen stod han over mot Portugal, men var tilbake i buret mot Italia. Her leverte vår sisteskanse en glimrende kamp, og forhindret et langt styggere resultat for polakkene. Det ble dog uansett tap og nedrykk etter Biraghis sene scoring. 

PORTUGAL - Cancelo

UEFA Nations League: Polen (B) (11.oktober, 20.45). 2-3

Vennskapskamp: Skottland (B) (14.oktober, 18.00). 1-3. 

Høyrebacken, som har hatt en så glimrende sesongstart, har nå også begynt å få tillit på landslaget. Han spilte hele den viktige kampen der Portugal beseiret Polen, som gjorde at portugiserne nå har gruppeseieren i lomma. Cancelo ble av noen medier kåret til banens beste, men stod over i seieren mot Skottland.

ARGENTINA - Dybala

Vennskapskamp: Irak (N) (11.oktober, 20.00). 4-0.

Vennskapskamp: Brasil (N) (16.oktober, 19.45). 1-0. 

La Joya sliter fortsatt med å skinne på landslaget. Fikk hele kampen og en målgivende i 4-0-seieren mot Irak. Men på timen han spilte i tapet for Brasil, gjorde han ikke noe særlig inntrykk. Haltet av, forhåpentligvis ikke noe alvorlig.

BRASIL - Alex Sandro

Vennskapskamp: Saudi-Arabia (B) (12.oktober, 19.45). 0-2.

Vennskapskamp: Argentina (N) (16.oktober, 19.45). 1-0.

Scoret sitt første landslagsmål med 2-0-målet mot Saudi-Arabia. Grattis! Etter å ha spilt hele den kampen fikk han ikke muligheten i SuperClasico mot Argentina, der solide Brasil vant som forventet.

COLOMBIA - Cuadrado

Vennskapskamp: USA (B) (12.oktober, 01.30). 2-4.

Vennskapskamp: Costa Rica (N) (16.oktober, 19.45). 3-1. 

Et godt Colombia-lag vant begge sine kamper. Cuadrado fikk en time i seieren mot USA, og en halvtime i seieren mot Costa Rica. Han hadde målgivende på lagets siste scoring i sistnevnte oppgjør.

URUGUAY - Bentancur

Vennskapskamp: Sør-Korea (B) (12.oktober, 13.00). 2-1.

Vennskapskamp: Japan (B) (16.oktober, 12.35). 4-3. 

Bentancur var i startoppstillingen i begge Uruguays oppgjør mot sørøstasiatisk motstand. Mot Sør-Korea spilte han hele og fikk gult kort, mot Japan ble han tatt av til pause. 

ITALIA U-21 - Kean

Vennskapskamp: Belgia (H) (11.oktober, 18.30). 0-1. 

Vennskapskamp: Tunisia (H) (15.oktober, 18.30). 2-0. 

 

Kean startet begge kampene for Azzurrini, og ble etter hvert byttet ut. Mot Tunisia fikk han med seg en scoring, konvertert fra straffemerket.