Udinese - Juventus, 06.10.18 kl. 18.00


Skrevet av Edmond Gubetini
Lørdag 6. oktober 2018 kl. 11:22

Juventus har vartet opp med ni seiere på rad, syv i Serie A og to i Champions League. Det er ingen andre lag blant de største ligaene som har like bra start på årets sesong. I dag er det Udinese sin tur til å prøve å stoppe seiersrekken til Juventus. De er søsken når det gjelder klubbfarger, men det er klart at Udine-laget møter storebror til kveldens show.

Forrige sesong endte begge kampene med Juve seier, hvor de vant 6-2 på bortebane med en mann mindre. Khedira klarte å putte hele tre mål bak keeperen Bizzari. Den siste kampen mellom disse to lagene ble spilt i Torino og Dybala socret begge målene i 2-0 seieren. Juventus har som sagt hatt bra start på årets sesong, og har nå et forsprang på seks poeng til Napoli etter hjemmeseieren mot samme lag. Seiersrekken fortsatte i Champions League mot det sveitsiske laget Young Boys etter hattrick av Paulo Dybala. Laget virker solid, selv om det har vært litt for mange mål imot og kanskje slitt litt mer med å drepe kampene tidlig mot lag som Spal og Frosinone. Udinese derimot har hatt en langt mer turbulent sesongstart. De har hittil prestert å vinne to kamper, spille uavgjort to ganger og tape tre kamper. Laget pleier som regel å ende i midten av tabellen, og forrige sesong ble ikke noe unntak med en 13 plass. De har hatt noen gode sesonger, men det begynner å bli noen år siden 2012-13 sesongen, hvor de endte på en femte plass. Udinese er også det laget som slå Juventus i Torino, og brøt med det Juves rekke med 46 hjemmekamper uten tap.

Allegri påpekte at det kommer til å bli en vanskelig kamp, og at de må kjempe hardt for å få med seg alle poengene hjem fra Udine. Det fysiske og mentale er alltid avgjørende for å kunne vinne disse kampene. I forårets 2-6 seieren på bortebane var det en langt mer jevnere kamp enn det resultatet tilsier. Det blir spennende å se hvordan Allegri stiller opp i dag, men det blir kanskje noen rokkeringer for å holde seiersmaskinen velsmurt. Etter syv scudettoer på rad, er det nå mer viktig enn noen gang å holde motivasjonen oppe i sånne kamper som denne. Allegri uttrykte misnøye med mengden mål laget har sluppet inn, og bekreftet at å holde forsvaret kompakt blir det viktigste de neste ukene.

Khedira, Spinazzola og Rugani er ute med skader. Costa er tilbake på trening, men er fortsatt suspendert. Ronaldo spiller igjen etter suspensjonen mot Young Boys, så får vi også se om hvordan han er blitt påvirket av de negative nyhetene rettet mot han. Han var direkte involvert i alle målene mot Napoli og gjorde en bra kamp foran Bianconeri fansen. Dybala virker å være tilbake i toppform og har vært ganske god de siste kampene. Midtbanen har vært solide til nå, men det må jobbes mer med det kreative. Det er som regel fra kantene at angrepene kommer, men etter min mening har innleggene ikke vært fullt så bra. 

 Juventus sitt lag blir mest sannsynligvis dette: 

Szczesny

Sandro, Chiellini, Bonucci, Cancelo

Can, Pjanic, Matuidi,

Dybala

Ronaldo, Mandzukic

 

Julio Velazquez stiller nok med dette laget for Udines:

Scuffet

Samir, Nuytinck, Troost-Ekong, Larsen

Behrami, De Paul, Mandragora, Fofana, Pussetto

Lasagna 

 

Fino alla Fine!