Juventus – Young Boys, 02.10.18 kl. 18.55


Skrevet av Jonathan Endrerud Mathisen
Tirsdag 2. oktober 2018 kl. 14:33

Det er duket for Champions League-fotball på Allianz Stadium - og årets første motstander hjemme i Torino er de sveitsiske seriemesterne BSC Young Boys.

Juventus er i meget god form, og kommer til kamp i kveld med derbyseier mot Napoli friskt i minne. Juve har vunnet alt som er å vinne så langt denne sesongen, og det er ingenting som sier at denne gode formen ikke skal fortsette i kveld.

Kveldens oppgjør bør være lett match for våre gutter i hvitt og svart, men du skal som kjent aldri undervurdere en motstander – og cup er cup. Vi husker jo at det tok sin tid før Juventus tok knekken på Frosinone – som er et antatt svakere lag enn Young Boys.

Dette blir et interessant oppgjør – men med en Super-Mario i sitt livs form på topp skal dette gå veien for Allegri og hans utvalgte.

Når det kommer til hvilke spillere som er tilgjengelig til kveldens oppgjør er det klart at De Sciglio, Douglas Costa og Spinazzola er alle skadet. Cristiano Ronaldo ble jo som kjent utvist forrige CL-runde borte mot Valencia og blir ikke å se i dagens tropp.

Allegri sa på gårsdagens pressekonferanse at Chiellini, Cancelo og Khedira hviler fra start. Andrea Barzagli, Mario Mandzukic og Paulo Dybala skal alle spille, og han var usikker på om han ønsket å starte med Bernardeschi eller Kean som tredjemann i angrepstrioen. Sannsynligvis Bernardeschi.

Laget:

Szczesny

Cuadrado– Bonucci – Barzagli – Alex Sandro

Can – Pjanic – Matuidi

Bernardeschi – Mandzukic - Dybala

 

Young Boys ankommer Torino i god form. I den sveitsiske ligaen står de med 9 av 9 seire, 32 scoringer og en luke på hele 12 poeng ned til 2.plass.

De regjerende sveitsiske seriemesterne vant sitt første seriemesterskap siden 1986 i fjor. De kvalifiserte seg til gruppespill ved å slå ut Dinamo Zagreb. De deltar i Champions League for aller første gang, det er stas!

Young Boys tapte sin åpningskamp 3-0 hjemme mot Man. United. Tidligere Juve-mann Pogba scoret to mål, samt en scoring av Martial.

Når det kommer til kjente navn i bortelagets tropp, er det ikke mye å skrive hjem om. Det er verdt å nevne Steve von Bergen. Den rutinerte midtstopperen har vært innom Serie A-klubbene Cesena, Genoa og Palermo – hvor han i sistnevnte var lagkamerat med Paulo Dybala. Von Bergen står med 50 landskamper for Sveits.

Young Boys er en vaskeekte underdog, og kommer til Allianz Stadium uten noen forventninger. Juventus bør vinne denne kampen enkelt og greit.

Kampen vises på Viasport 1 og Viaplay. Dagens hoveddommer er ingen ringere enn Sergei Karasev fra Russland.

God kamp og Forza Juve!