Nytt Juventus-styre


Skrevet av Edmond Gubetini
Tirsdag 2. oktober 2018 kl. 12:24

Nyheten om Beppe Marottas avgang kom som lyn fra klar himmel. Etter 8 år som sportsdirektør for Juventus, var det ingen som hadde forutsett hans avgang. Nyheten ble formidlet av sportsdirektøren selv på en livesending for Sky, men grunnene ble ikke forklart og det ble ikke nevnt noen arvtaker.

Det hele tyder på at det har vært noen uoverensstemmelser mellom Agnelli og Marotta. Noen mener at Agnelli ville ha en mer aggressiv styremåte, hvor Ronaldo overgangen er kanskje det beste eksemplet, mens Marotta ville ha en mer varsom stil, andre mente at Agnelli ville tilegne seg selv mer makt. Grunnene kan være mange, men det er ingen tvil om at vi kommer til å savne en så profesjonell ledertype som Beppe Marotta. 

Ryktene begynte å skyte i været og flere navn ble nevnt, blant annet Zinedine Zidane, men den mest sannsynlige personen som skulle overta plassen som sportsdirektør, var Fabio Paratici.

Mandag, første dag i oktober, meldte Agnelli om sammensettinga av det nye styret. Klubben vil fortsette å prioritere og jobbe etter tre hovedområder, det sportslige, det økonomiske, og tjenesteytingen for den stadige voksende fotballklubben. Juventus vil fortsette med samme styremodell, bekrefter Agnelli. Giorgio Ricci vil overta det økonomiske, Marco Re vil ha ansvaret for tjenestene, mens Fabio Paratici vil ha ansvaret for det sportslige. Det ble med andre ord, høyre hånd til Marotta som vil overta hans plass. Med dette skal Juve ha fristet Paratici til å bli. Ronaldo overgangen beviste hans kompetanse som en verdig person for å ha det store ansvaret med å forsterke et allerede sterkt lag. Med den forrige sportsdirektøren kunne vi mest sannsynligvis ikke forventet en stjerne på vei til laget i overgangsmarkedet i januar. Paratici kan derimot være villig til å risikere for å hente en stor spiller. En som vil forsterke lagets posisjon som favoritt til å hente Champions League trofeet hjem til Torino. Tiden vil vise.

Vi er takknemlige til Grande Beppe, mens vi gratulerer og ønsker lykke til det nye styret og Fabio Paratici!