Mandzukic månedens spiller!


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 3. oktober 2018 kl. 19:27

Juventus står med full uttelling til nå i sesongen. Til det har flere spillere vært utslagsgivende, men ingen har vært bedre enn Mario Mandzukic!

Åtte kamper, åtte seire og en fenomenal start på sesongen! Seieren mot Young Boys (riktignok i oktober) ble Juventus niende strake fra sesongstart, en prestasjon klubben aldri før har oppnådd. Denne historiske Juventusutgaven setter stadig nye rekorder, for en reise!

Etter en august måned med kun to kamper og ingen spesielle prestasjoner valgte vi å slå sammen kåringen for august og september. Etterhvert som kampprogrammet ble tettere og spillet begynte å flyte bedre, ble også de individuelle prestasjonene mer toneangivende. Szczesny har stått frem som en stabil og trygg målvakt, en verdig nummer én i Juventus. Foran seg har kaptein Chiellini styrt forsvaret med jerngrep, og etterhvert fått meget god hjelp av Bonucci som har hatt god utvikling de siste kampene (etter en tilsvarende horribel sesonginnledning). Best i forsvaret har likevel nyervervelsen Cancelo vært, som med intensitet, hurtighet og kvalitet har herjet på høyresiden og vist seg som en av Europas aller beste backer.

I midtbaneleddet har prestasjonene variert, men det er tydelig at Matuidi kommer tilbake med både selvtillit og god flyt etter seieren i VM. Motoren han tilfører sammen med kraften til Can har gjort at Pjanic i enkelte kamper er "sluppet fri" fremover, noe som har resultert i flere gode kamper for hele midtbaneleddet. Viktigst var han borte mot Valencia med sine to straffescoringer. Vassest på midtbanen er det imidlertid ingen av de sentrale som har vært, men i stedet Bernardeschi. Flere gode kamper og en mer effektiv spillestil har gjort han til en langt større trussel. Han arbeider hardt, posisjonerer seg godt og er direkte i spillestilen. Stegene han har tatt siden i fjor sommer er betydelige, hvor spesielt kjemien med Ronaldo virker å ha satt i gang det siste løftet utover høsten. Fortsettelsen blir spennende!

Best av alle til nå finner vi helt fremst i banen. Med samme heroiske innsats som har gjort Mario Mandzukic til en favoritt blant Juventusfansen, har han fortsatt den fine formen fra sommerens VM med å score flere viktige mål, spesielt sist i toppduellen mot Napoli. Man kommer likevel ikke unna at han følges tett av Cristiano Ronaldo som til tross for en noe treg sesongstart har småpene tre mål og fire (fem) assist på åtte kamper.

Vi hyller Mandzukic og ser frem til mer godt spill utover høsten! Oktober måned har allerede startet sterkt med hat-trick fra Dybala og en komfortabel seier hjemme mot Young Boys.

 

Månedens kamper:

Chievo 2-3 Juventus, Khedira (Chiellini), selvmål, Bernardeschi (Alex Sandro)
Juventus 2-0 Lazio, Pjanic, Mandzukic (C. Ronaldo)
Parma 1-2 Juventus, Mandzukic, Matuidi (Mandzukic)
Juventus 2-1 Sassuolo, C. Ronaldo, C. Ronaldo (Can)
Valencia 0-2 Juventus, Pjanic, Pjanic
Frosinone 0-2 Juventus, C. Ronaldo, Bernardeschi (Pjanic)
Juventus 2-0 Bologna, Dybala, Matuiti (C. Ronaldo)
Juventus 3-1 Napoli, Mandzukic (C. Ronaldo), Mandzukic, Bonucci (C. Ronaldo)