Marotta ferdig i Juventus


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 30. september 2018 kl. 00:50

Etter lørdagens flotte seier kom sjokkbeskjeden: vår briljante sportsdirektør er ferdig i jobben.

61 år gamle Giuseppe Marotta, som tok over rollen som sportsdirektør/daglig leder i Juventus i 2010, gir seg i klubben 25.oktober. Det offentliggjorde han i et intervju etter Napoli-kampen lørdag kveld. I den svært overraskende vendingen sier han selv at han ikke kommer til å være på den fornyede listen over styremedlemmer i Juventus som offentliggjøres snarlig. Dette sa Marotta i møte med pressen:

"Klubben er i gang med en omfattende fornyelsesprosess. Mitt mandat som daglig leder avsluttes 25.oktober, og navnet mitt vil dermed ikke være blant styremedlemmene som annonseres på mandag.

Per nå forblir jeg i rollen, men jeg ville offentliggjøre dette for å unngå spekulasjoner. I de kommende dagene vil jeg gjennomgå posisjonen min med presidenten (Agnelli). Jeg har hatt åtte vidunderlige år, fulle av suksess, her, og Juventus vil alltid forbli i mitt hjerte".

I enda ferskere uttalelser skal Marotta, som sist uke ble kåret til 'Best Executive' i FIFAs årlige kåring, ha sagt at han ikke lenger var i sync med Agnelli. Det påstås videre at avgjørelsen er tatt av Juve, ikke av FIAT. Marotta har vært sterkt linket til rollen som ny FIGC-president, noe han selv har benektet. 

Hovedpersonen understreker at han ikke har noen klare planer for fremtiden. Uttalelsene kan dermed tyde på at Marotta tvinges ut, og et par teorier om hvorfor er allerede lansert. Én er at Marottas mangeårige høyrehånd Fabio Paratici, som har vært svært ettertraktet i fotball-Europa, skal gis hovedansvaret som daglig leder framover for å bli i klubben. En annen, mer spektakulær, er at Agnelli allerede har en muntilig avtale med selveste Zidane om jobben, og at franskmannen vil steppe inn når Marotta forlater stillingen. Det ryktes dessuten at ledelsen har en mer businessorientert person i vente for rollen som daglig leder, mens Paratici kan få hovedansvaret for overganger. 

Alt blir imidlertid spekulasjon foreløpig, og det eneste vi kan gjøre per nå er å takke Marotta for den fantastiske jobben han har gjort for klubben. Åtte år med fantastisk sportslig suksess, en gullalder som aldri vil bli glemt. Noe av dette skal Marotta definitivt ha æren for, etter å ha vist en fantastisk teft på overgangsmarkedet, og etter å ha ledet klubben gjennom en massiv vekstperiode med stødig og kyndig hånd. 

Som Allegri sa i intervjuet etter kampen: Marotta vil bli savnet. Takk for alt, og lykke til videre!