Seier i storkampen mot Napoli


Skrevet av Inge Jostein Findalen
Lørdag 29. september 2018 kl. 21:49

Juventus vant 3-1 over Napoli i høstens store kamp mellom tittelkandidatene i Serie A.

Juventus jaktet revansje etter det forsmedelige 0-1 tapet mot Napoli i Torino tidligere i vår. Det var stor spenning knyttet til hva Carlo Ancelotti sine menn kunne få til mot Juve etter en god seriestart fra Partenopei. Den gamle dame har også levert resultatene så langt i år, men prestasjonene har ikke vært overbevisende. Rammene rundt kampen var upåklagelig, med et fullsatt Allianz stadium og med VG som leverte studiosending og norsk kommentator.

Napoli åpnet respektløst og gikk rett i strupen på Juventus. Zielinski hamret ballen i stolpen etter 6 minutter og det tok ikke lang tid før Leanordo Bonucci sendte en håpløs svak pasning mot Allan, som snappet ballen og serverte den til Dries Mertens. Belgieren sendte Napoli opp til ledelsen og bortesupporterne jublet over 0-1 til de lyseblå. Juventus 0 - Napoli 1.

Etter sjokkstarten koblet Juventus etter hvert grepet og i det 26. minutt slo Ronaldo ballen inn fra kanten til Mandzukic. Kroaten headet sikkert inn utligningen og Ospina var sjanseløs. Juventus 1 - Napoli 1. 

Pause: Juventus - Napoli 1-1 (J: Mandzukic 26' - N: Mertens 10').

Kort tid etter pausen fikk Dybala ballen på egen banehalvdel. Argentineren drev nydelig fremover på banene og sendte ballen videre til Ronaldo. Portugiseren dundret ballen i stolpen og Mandzukic var selvsagt på rett plass til rett tid og sendte returen i mål. Juventus 2 - Napoli 1.

I det 57.minutt fikk Mario Rui rødt kort etter en stempling på Paulo Dybala. Napoli ble redusert til 10 mann og oppgaven for italienerne i sør ble enda vanskeligere. I det 71.minutt var de imidlertid veldig nærme utligning. Callejon kom fri fra 16-meteren og fyrte av et skudd som ble reddet mesterlig av Szczesny. Bonucci var nok en gang på bærtur, men slapp heldigvis greit fra det.

Med en mann mer kunne Juventus kontrollere inn seieren og i det 76. minutt ble kampen punktert. Ronaldo headet videre en corner som Bonucci skled inn. Juventus 3- Napoli 1. Bonucci feiret scoringen på samme måte som da han var Milan-spiller mot Juventus. Etter stadige pipekonserter fra hjemmepublikum denne sesongen fikk den upopulære stopperen litt jubel for å ha sikra seieren.

Kampen endte 3-1 til Juventus og den regjerende seriemesteren står nå med 7 av 7 seire i årets Serie A og ligger 6 poeng foran Napoli på tabellen. Ronaldo bidro med 3 målgivende pasninger i sitt første oppgjør mot Napoli i Juve-drakt.

Slutt: Juventus - Napoli 3-1 (J: Mandzukic 26' 49', Bonucci 76' - N: Mertens 10').

Kampfakta:

Juventus 3-1 Napoli

J: Mandzukic 26' 49', Bonucci 76' - N: Mertens 10', Rui (RK).

Antall skudd: 17 - 14

Skudd på mål: 9 - 4

Ballbesittelse: 52% - 48%

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Can (Bentancur 62), Pjanic, Matuidi; Dybala (Bernardeschi 64), Mandzukic (Cuadrado 84), Ronaldo.

Napoli (4-4-2): Ospina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Callejon, Allan, Hamsik (Fabian 69), Zielinski (Malcuit 61); Insigne, Mertens (Milik 61).

Spillerbørs:

Szczesny: 6.5. Får ikke de største utfordringene. Pluss for å holde på ledelsen med en kjemperedning av skuddet fra Callejon.

Cancelo: 7. Har imponert så langt i sesongen. God både offensivt og defensivt. Solid kamp.

Bonucci: 5. Flere feilpasninger i 1.omgang. Må ta skylden for 0-1 målet. Treffer ikke på pasningene fremover på banen. Sklir inn 3-1 og redder noe av æren.

Chiellini: 7.5. Tar ansvar i forsvarsrekka og viser lederskap. 

Sandro: 6.5. Løper opp og ned venstrekanten. Gjorde sakene sine greit uten å imponere.

Can: 6.5. Viser at han ikke er den mest teknisk begavde spilleren, men har en fysikk og løpskapasitet som kommer godt med. Viser vinnervilje. 

Pjanic: 7. Ikke Pjanic på sitt beste, men fordeler ballen enkelt og greit på midtbanen. Trygg i pasningsspillet.

Matuidi: 7. Gjør jobben han er satt til. God i begge retninger. 

Dybala: 6.5. Har mye ball og fungerer som et bindeledd mellom midtbanen og angrep. Får ikke til det helt store og blir etter hvert byttet ut for Bernardeschi.

Mandzukic: 8 BB. Kroaten leverer alltid når det trengs som mest. Setter inn to mål. Arbeidskapasiteten er som alltid verdensklasse. 

Ronaldo: 8. Scorer ikke, men leverer tre målgivende. Alltid et uromonent på topp. 

Innbyttere:

Bentancur: 6. Tar over etter Can. Overbeviser ikke.

Bernardeschi: 6.5. Kommer inn for Dybala. Gjør det helt greit, men ikke noe mer enn det. 

Cuadrado: IG. Kommer inn i det 84. minutt og bidrar ikke med noe vesentlig.