Leken seier mot et tamt Bologna!


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 26. september 2018 kl. 23:54

Juventus hadde få problemer med å beseire Bologna 2-0 hjemme på Allianz Stadium.  

Juventus (3-5-2): Perin; Barzagli (Sandro 86), Bonucci, Benatia; Cuadrado (Bernardeschi 76), Bentancur, Pjanic (Can 64), Matuidi, Cancelo; Dybala, Ronaldo.

Bologna (3-5-1-1): Skorupski; Calabresi, Danilo, Paz; Mbaye, Dzemaili, Nagy, Krejci, Dijks (Orsolini 86); Destro (Santander 68); Falcinelli (Okwonkwo 68).

 

Det ble som ventet stor kvalitetsforskjell mellom serieleder Juventus og nedrykkstruede Bologna onsdag kveld, og Juve fortsetter sin perfekte sesongstart. Juventus tok tidlig tak i kampen, tok en tidlig 2-0 ledelse, og selv om det ikke ble flere mål var det en dominant forestilling, og bare marginer hindret Skorupski fra å hente flere baller ut av nettet. Med helgens kamp mot Napoli i bakhodet var kveldens oppgave enkel. Kampen skulle vinnes så tidlig som mulig, så lite krefter som mulig skulle brukes, og ingen skulle skades eller suspenderes. Og laget leverte til gangs.

Det var aldri noen tvil om hvordan dette skulle ende. Juve leverte festfotball, og spilte rundt gjestene. Laget spilte med en flyt og lekenhet vi ikke har sett mye av så langt i år, og det var bare et tidsspørsmål om når det forløsende målet skulle komme. Og man trengte ikke vente lenge. Bare drøye 10 minutter var spilt når et oppspill treffer ryggtavla til Dybala, og faller til Matuidi. Franskmannen fyrer av mot mål, men avslutningen reddes av Skorupski. Polakken i målet klarer imidlertid ikke å holde skuddet, og Dybala smeller returen vakkert i kassa! Juve tok dermed en tidlig ledelse, og herfra og ut var seieren egentlig aldri truet. Og det skulle bare gå fem minutter før seieren i praksis var sikret. En meget god Bentancur vinner ball med en strålende takling ved eget felt, og setter fart fremover. Ballen havner etterhvert ute til venstre, og svinges inn mot bakre stolpe der Cristiano Ronaldo hadde sneket seg frem. Innlegget var imidlertid litt langt, og portugiseren klarer bare å legge tilbake på tvers av feltet. Der kom Blaise Matuidi, som ikke brukte mange touchene før han banket kula opp i nettaket bak en forfjamset Skorupski. En tidlig 2-0 ledelse, og herfra og ut var det cruise control for Juve. Man flyttet kula lekent og effektivt frem og tilbake, og gjestene klarte ikke annet enn å flytte seg raskt og dekke rom. Dermed gikk lagene til pause vel vitende om at kampen i realiteten var avgjort.

I den andre omgangen giret Juventus litt ned uten at det fikk noen betydning for verken resultatet eller banespillet. Der man i første omgang kjørte power play rundt gjestenes boks foregikk spillet nå litt lavere i banen. Uten at Bologna kom noe nærmere å true debutant Perin i Juvemålet. Etterhvert som matchuret tikket mot 90 rullerte også Allegri på laget, og Can, Bernardeschi og Sandro kom inn for å avlaste medspillere og for å få være med på moroa. Alt i alt var det tydelig hvorfor Bologna bare har scoret 2 mål så langt denne sesongen. Perin var aldri reelt truet, og gjestene klarte sjelden å beholde kula i flere trekk.

Matchen ebbet dermed ut i en meget kontrollert 2-0 seier, og alt virker å være på skinner før årets første virkelige test når Carlo Ancelottis Napoli kommer på besøk til helgen. Napoli vant forøvrig sin kamp 3-0 hjemme mot Parma, og befinner seg dermed tre poeng bak Juve før helgens batalje. Med seier økes luken til seks poeng, mens en borteseier for alvor vil åpne tittelkampen igjen. En god gammeldags sekspoengskamp tidlig i sesongen der altså! Og kampene kommer tett som hagl nå, og allerede på tirsdag er det ny kamp i Champions League hjemme mot sveitsiske Young Boys.

 

Spillerbørs: 

Perin: Aldri reelt truet, men er stødig de gangene han må i aksjon. Leverer først og fremst en god redning på et frispark i god posisjon. 7.

Barzagli: Settes ikke på noen særlige prøver, og spiller med stor ro og autoritet. 7.

Bonucci: Best i backrekka, og styrer spillet bakerst med den største selvfølgelighet. 7,5.

Benatia: Sterk i duellene, leser spillet bra, og stopper enkelt de få angrepene gjestene klarer å mobilisere. 7.

Cuadrado: Strålende i småspillet, men sliter med å levere presise og farlige innlegg. 6,5.

Bentancur: En moden forestilling av den unge uruguayaneren. Jobber over hele banen, leverer fine detaljer, og høy presisjon i spillet sitt. 7,5.

Pjanic: Jobber litt i det stille idag, men flytter effektivt ballen rundt og holder spillet flytende på bra vis. 7.

Matuidi: Fantastisk kamp av verdensmesteren! Jobber som vanlig hardt over hele banen, vinner flere dueller og skjemmer seg ikke bort når det skal broderes gjennom gjestenes forsvar. Er nest sist på Dybalas åpningsmål før han selv hamrer spikeren i kista bak Skorupski på 2-0! 8,5 BB.

Cancelo: Ny strålende kamp av portugiseren! Åpner kampen på venstre, og avslutter til høyre, og har etter 90 minutter terrorisert begge Bolognas sidebacker. 8.

Dybala: Endelig er Juvelen tilbake på nivået han vanligvis ligger på! Ender kampen som matchvinner, og leverer flere nydelige detaljer. 8.

Ronaldo: En nestenkveld for Ronaldo. Veldig nære mål ved flere anledninger, er nest sist på Matuidis mål, og er veldig god i banespillet. 7,5.

 

Can: Kommer inn for Pjanic, og leverer en godkjent forestilling. 6,5.

Bernardeschi: Settes inn på venstrevingen, leverer flere fine initiativer, og setter Bolognas forsvar på flere prøver. 7.

Sandro: IG.