Juventus – Bologna, 26.09.18 kl. 21.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 25. september 2018 kl. 23:46

Kan Juventus fortsette sin perfekte sesongstart mot Filippo Inzaghis Bologna?

Det er kamp mellom topp og bunn på Allianz Stadium onsdag kveld. Juventus leder ligaen, og møter et lag som står med en seier, og bare to scorede mål. Allerede på lørdag kommer Napoli på besøk, så her gjelder det å vinne morgendagens kamp, uten å pådra seg skader og suspensjoner. Det er derfor veldig viktig med en profesjonell forestilling mot et Bologna som trenger alle poengene de kan få tak i, og neppe selger seg billig.

Juventus har hatt en perfekt start på sesongen, og har vunnet alle sine fem kamper i Serie A, i tillegg til seieren borte mot Valencia i Champions League. Til helgen venter Napoli hjemme på Allianz Stadium, men før den tid må Bologna beseires. Cristiano Ronaldo har blitt varm i trøya for Juve, og står nå med tre mål på de siste to seriekampene. Forhåpentligvis kan den portugisiske superstjernen fortsette trenden onsdag kveld. Men det er ikke bare Ronaldo som er i bra flyt hos Juve. Federico Bernardeschi har hatt en fantastisk start på sesongen, og sammen med Paulo Dybala og Cristiano Ronaldo danner han en fantastisk trio. En trio som forhåpentligvis vil være alt for kraftig for Bologna. I kjent stil har imidlertid Allegri noen utfordringer når det gjelder laguttaket. Douglas Costa er suspendert i tre kamper til, og pådro seg i tillegg en skade i kampen mot Valencia. Det gjorde også Sami Khedira, som er utilgjengelig til morgendagens batalje. Fra før er også Leonardo Spinazzola og Mattia De Sciglio skadd, og dermed ikke klare for kamp. Det ble også spekulert i om Moise Kean var aktuell fra start, men det meldes nå at stortalentet har hatt en allergisk reaksjon som gjør han uaktuell til kampen. I midten av et tett kampprogram, og med Napoli på besøk om få dager er også rotasjon og slitasje på spillerne en faktor Allegri må vurdere. Noen ting vet vi imidlertid allerede. Mattia Perin får sin debut i målet, og Bentancur, Dybala, Ronaldo og Matuidi kommer til å starte kampen.

Bologna på sin side har hatt en tøff start på sesongen. Filippo Inzaghis menn ligger på en svak 18 plass, og har bare en seier på sine fem første forsøk. Og hvis ting går som de skal kommer ikke den andre seieren imorgen kveld. Den ene seieren laget har kom forrige runde, i sjokkseieren mot Roma. I den kampen kom forøvrig også de eneste to målene laget har scoret denne sesongen. Så til tross for at Inzaghi var en storscorer selv, har han slitt med å lære sine nye elever hans gamle kunster. I denne kampen får vi også et gjensyn med Federico Mattiello som har tatt store deler av sin fotballutdannelse som junior i Juventus. Den anvendelige backen står bak 50% av Bolognas mål denne sesongen, etter at han scoret ett av to mot Roma sist. Et mål han forøvrig feiret på samme måte som Ronaldo feirer sine mål. En annen spiller det er verdt å titte litt ekstra på er høyrevingen Riccardo Orsolini. Juventus signerte den lovende vingen fra Ascoli, og har sendt han videre til Bologna for å få spilletid og erfaring.

 

Gazzetta tror lagene stiller slik:

Juventus (3-5-2): Perin; Barzagli, Bonucci, Benatia; Cancelo, Bentancur, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi; Dybala, Ronaldo.

Bologna (4-4-1-1): Skorupski; Mbaye, Danilo, De Maio, Mattiello; Orsolini, Nagy, Dzemaili, Dijks; Okwonkwo; Falcinelli.

 

Kampen vises på Strive, og sparkes igang 21:00. God kamp og Forza Juve!