Tre av tre før landslagspausen!


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 2. september 2018 kl. 10:36

Juventus tok med seg alle tre poengene tilbake fra Parma, se børsen her.

Sepe; Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo, Gobbi; Rigoni (Da Cruz 60), Stulac, Barillà; Gervinho (Deiola 60), Inglese, Di Gaudio (Ceravolo 80)
 
Szczesny; Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira (Dybala 80), Pjanic (Emre Can 73), Matuidi; Bernardeschi (Douglas Costa 55), Mandzukic, Cristiano Ronaldo
 
Til tross for en kanonåpning med scoring fra Mandzukic etter to minutter, måtte Juventus slite lenge for å sikre seg seieren. I en førsteomgang under pari både utlignet Parma og var nærmest ledelsen før pause, ledet an av en for kvelden strålende Gervinho (!). Heller ikke i andreomgang imponerende Juventus noe voldsomt, men etter fint spill på venstrekant mellom Alex Sandro, hælen til Mandzukic og til slutt Matuidi, banket den nybakte verdensmesteren ballen i nettaket og inn. En strålende scoring, akkurat nok til at Juventus tok med seg alle poengene.
 
Etter det som må beskrives som en spillemessig middels sesongåpning er det bare å anerkjenne at Allegri igjen har fått jobben gjort. Han har fått laget gjennom tre kamper uten å avgi poeng, holdt troppen skadefri og matchet de ulike spillerne etter deres fysiske nivå. For det er ingen tvil om at Juventus, som flere av de andre topplagene i Europa, har hatt utfordringer i sommer som følge av VM og en sesongoppkjøring uten store deler av førstelaget tilstede. En spiller som Dybala returnerte for eksempel et stykke fra god kampform, og har dermed fått hardøkter og kamppause for å stille bedre utover høsten. Nå venter landslagsfotball for deler av troppen, mens andre legger seg i hardtrening i halvannen uke frem mot neste seriekamp og Champions League-fotball den påfølgende uken (Valencia, borte). En av spillerne som garantert stiller i toppslag, sugen på scoringer, er Ronaldo, som valgte å stå over landslagsspill i denne omgang for å tilpasse seg sin nye hverdag i Torino.
 

Børs

 
Szczesny - 6: En kamp på det jevne. Kunne og burde kanskje gjort mer på baklengsmålet, selv om stussen på første stolpe gjør at ballbanen endres noe. En strålende redning og påfølgende "klarering" like før pause for å holde Pama unna sin andre scoring. Trygg og solid i andre.

Cuadrado - 6,5: Bedre som ving enn høyreback, men i kamper som denne kommer han likevel til sin rett. Klarer seg greit defensivt på grunn av hurtigheten sin, mens han er villig fremover i banen og arbeider utrettelig. Cancelo er nok en bedre spiller, men det er godt å se at Cuadrado kan bidra flere steder på banen.

Bonucci - 5,5: Som i forrige bortekamp glipper Bonucci nok en gang i markeringen i en avgjørende situasjon, når Inglese kommer seg fri på første. Der han i det oppbyggende pasningsspillet har funnet sin rolle på en god måte, er det fremdeles litt som lugger i posisjoneringsspillet i egen boks. La oss håpe det kommer med tiden, det har jo fungert bra før.

Chiellini - 6: En solid kamp, selv om han tidvis får kjørt seg mot Gervinho og Parmas hurtige overganger.

Alex Sandro - 6.5: Nok en god kamp fra brasilianeren, som tilsynelatende ser ut som seg selv igjen etter en tidvis håpløs fjorårssesong. Tredje sist på vinnermålet, men må forbedre innleggene sine. Teknisk og taktisk klok i spillet, mye gode avgjørelser.

Khedira - 5.5: Jobber utrettelig, men fremstår litt for treg og litt for sliten ved flere anleninger. Er uansett en trussel med de dype løpene, samtidig som han bidrar godt med å stabilisere laget i det defensive spillet. Må involvere seg mer.

Pjanic - 6.5: En kamp hvor han er meget solid i pasningsspillet (66 pasningsforsøk, 100% treffsikkerhet), uten at han klarer å sette særlig preg på det offensive spillet til Juventus. Med Bonucci tilbake kan han tillate seg å gå noe høyere i banen og bør dermed over tid få flere involveringer i angrepsspillet.

Matuidi - 7: Etter en førsteomgang hvor han stort sett ikke bidro med noe som helst, hverken taklinger, avskjæringer eller nøkkelpasninger, ble den nybakte verdensmesteren likevel avgjørende når han på mesterlig vis klinket ballen i nettaket fra skrått hold og sikret Juventus seieren.
 
Bernardeschi - 5,5: Har hatt en veldig god sommer som den eneste offensive førstelagsspilleren uten VM-fotball, og har med bakgrunn i dette fått mye spilletid. Etter en lovende sesonginnledning forsvant han litt mot Parma og ble tatt av etter snaue timen. Pådro seg også et gult for filming.

Mandzukic - 7,5 BB: Et strålende VM og en tilsvarende god sesonginnledning. Ny scoring og en flott målgivende kroner en god kamp, selv om kroaten ikke var like involvert i spillet ellers. Men hva mer kan man egentlig be om? Banens beste.
 
Cristiano Ronaldo - 5,5: Det irriterer nok Ronaldo at han enda ikke har fått sin første scoring, men samtidig vet både han og resten av Juventus at det er utover høsten og våren at han skal skinne. Slik han gjorde det for Real Madrid i fjor, etter en treg sesonginnledning der. Fysisk virker han å være skarp allerede, men samspillet sitter ikke helt enda. Det faller vel så mye på Allegri som på Ronaldo selv, der han i går knapt nok ble satt opp en eneste gang av sine lagkamerater. Hans svakeste kamp til nå i Juventus, uten at det er grunn til bekymring.
 
Innbytterne:
 
Douglas Costa - 7: Solid innhopp, nært sagt som vanlig. Det fremstår åpenbart at motstanderne er redd for å takle lynvingen og heller gir han noen ekstra meter, som gjør at Costa kan danse rundt i sin sedvanlige stil. Jobber knallhardt og er nær en strålende scoring, men stolpen stod dessverre i veien.
 
Emre Can - 6: Får seg tyve minutter på tampen i regista-rollen, en rolle han bekler fint. Det blir spennende å se hvor han plasseres når han etterhvert spiller sammen med Pjanic, men det er godt å se at vi har et reelt alternativ (om enn en helt annen type) i den dype rollen.
 
Dybala - IG: Får seg ti minutter på tampen og viser at han vil langt mer enn å sitte på benk, slik han gjorde det i hele hjemmeoppgjøret mot Lazio. Forventer at han er tilbake i laget etter landslagspausen, i hvert fall til midtukekampen borte mot Valencia om drøye to uker.