Parma - Juventus, 01.09.18 kl. 20:30


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 1. september 2018 kl. 17:00

Juventus gjester en gammel storhet på årets første høstdag.

Etter en oppskriftsmessig start på sesongen, med seks poeng på to kamper, drar Juventus til Parma for å gjeste et nyopprykket hjemmelag. Et fullsatt Ennio Tardini skal ta imot den syvdobbelte mesteren for første gang siden 2015, og da er det duket for fotballfest i skinkebyen.

Nyopprykkede har Parma blitt vant til å være - da vårens opprykk til Serie A ble sikret satte de rekord i Italia med tre strake opprykk. Siden klubben ble flyttet ned til Serie D grunnet konkurs i 2015 har det bokstavelig talt kun gått en vei - opprykk i 15/16, 16/17, 17/18 har gjort at klubben som var blant Italias ledende på 90-tallet tok kortest mulige vei tilbake i det gode selskap. En enorm prestasjon av Roberto D'Aversas gutter, som stakk av med den andre direkte opprykksplassen etter Empoli i våres.

Ducali har hatt for vane å ta nivået i ligaene de rykker opp til fort de siste årene, men i Serie A har det blitt tøft så langt. Etter å ha sjokkert Udinese den første timen hjemme på Tardini kom bortelaget tilbake til 2-2, før man tapte 0-1 borte mot SPAL sist. I tillegg røk Parma overraskende ut av Coppa Italia mot Pisa for et par uker siden. Det må en helt annen prestasjon til for å få til det de gjorde i 2015, nemlig å slå Juve i egen grind. Laget er dog fullt av pågangsmot og spennende (nye) spillere.

Først og fremst er det imdlertid skader som påvirker D'Aversas kampplan i kveld. Biabiany, Dezi, Ciciretti, Scozzarella, Bastoni, Munari og Calaio (suspendert for kampfiksingsanklager fram til 2019) er betydelige fravær, samtidig som Gervinho er usikker. Ser man på navnene Parma har fått inn i sommer er det liten tvil om at det satses knallhardt, men laget er nytt og lite samspilt foreløpig. Spydspiss Roberto Inglese, kreatvie Di Gaudio og knallharde Bruno Alves bør bli nøkkelspillere i kveld, og hjemmelaget forventes å gå ut slik i sin sedvanlige 4-3-3: 

Parma (4-3-3)Sepe; Iacoponi, Alves, Gagliolo, Gobbi; Grassi, Stulac, Barillà; Da Cruz, Inglese, Di Gaudio. 

For Juves del er det endelige resultatet av årets mercato klart, og man er klart styrket fra i fjor. Forestillingene mot Chievo og Lazio har vært lovende, men vist at laget er ferskt med mye forbedringspotensiale. Det er dog svært gledelig at man står med full pott, og det bør være gode muligheter for å fortsette den statistikken i kveld. Allegri rår over noe så sjeldent som en skadefri tropp, ser man bort fra langtidsskadde Spinazzola, og denne inkluderer blant andre Moise Kean.

På pressekonferansen før kampen annonserte Allegri at Mandzukic og Ronaldo vil starte. Khedira kjemper med Emre Can om en startplass på midtbanen mens Cuadrado gjør det samme med Cancelo på høyreback. De seneste rapportene tyder på at man igjen går for 4-3-3, hvilket betyr at både Dybala og Costa kan benkes til fordel for formsterke Bernardeschi. Isåfall vil lagoppstillingen til kveldens bortelag se slik ut: 

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo. 

En benk med navn som nevnte Dybala og Costa, Can, Cuadrado, Benatia, Barzagli, Rugani, Bentancur, De Sciglio (tilbake fra skade) og Perin blant andre vitner om voldsom slagkraft, og en knallsterk tropp. Juve er mannsterke i kveld, og skulle noen av de valgte 11 ha en dårlig dag er det nok av alternativer på benken. Slik vil vi ha det!

Klokken halv ni i kveld braker det altså løs. Juventus jakter sin tredje strake seier, og en perfekt inngang til den kommende landslagspausen. La oss håpe på et lykkelig gjensyn med Parma og Tardini, en ny flott kamp og tre nye poeng. 

Kveldens dommer er Daniele Doveri, og kampen vises på Strive. 

Forza Juve!