Seier i sesongens første hjemmekamp


Skrevet av Håvard Buer
Lørdag 25. august 2018 kl. 23:55

Pjanic og Mandzukic senket Lazio.

Sesongens første hjemmekamp ble sparket i gang på Allianz Stadium i Torino da Lazio kom på besøk. Som så mange ganger før ble dette nok en kamp med mye dueller og ingen lag som klarte å tilrive seg noe særlig overtak spillemessig. Juventus prøvde å være mer tålmodige med ball, men hadde ikke god nok presisjon til å produsere sjanser i like stor grad som man hadde håpet på, mens Lazio som satset mer på bakromsballer til Immobile, også manglet den nødvendige presisjonen og variasjonen til å gi Juventus store problemer.

Kampen startet veldig ruskete for Juventus sin del, men etter at Szczesny måtte strekke seg helt ned til stolperota for å redde et Lulic-skudd så begynte ting gradvis å sette seg. Etter å ha skapt farligheter med et stolpeskudd fra Khedira og en farlig Bernardeschi-avslutning så tok Juventus til slutt ledelsen med en lekker Pjanic-scoring. Bosnieren limer ballen på halvvolley helt ned i hjørnet fra 18-19 meter. Resultatet holder seg så til pause.

 

I 2. omgang så ser vi et Lazio som presser høyere og har litt mer ball, men de klarer ikke å gi Juventus nevneverdige problemer. Juventus skaper det som er av sjanser og selv om Ronaldo er farlig frempå ved flere anledninger, så er det Mandzkuic som får æren av å score kampens siste mål. Cancelo slo en crosser inn i feltet og keeper Strakosha fikk så vidt touchet ballen nok til at Ronaldo ikke traff ballen som forventet, ballen traff derfor portigiseren og havnet opp i luften der Mandzukic banket ballen inn på helvolley. 2-0 og det ble også sluttresultatet.

På ingen måte en perfekt kamp, men man slår en vanskelig motstander. Det er fortsatt tidlig i sesongen og hvis vi nå sakte men sikkert får bygget relasjoner og samhandling, så lover dette bra for resten av sesongen. 

 

Spillerbørs: 

Szczesny: 6,5. Gjør en god redning og er veldig god når han avverger Parolo å komme alene med keeper ved komme først på en gjennombruddsball. Noen episoder med ball i beina og ved feltarbeidet trekker ned noe.

Cancelo: 7. Her er det masse vilje begger veier, og når mannen i tillegg har fart og teknikk så blir det farligheter for motstanderen. En god kamp av portugiseren.

Bonucci: 6,5. Har god kontroll bakover og styrer spillet kontrollert fra sin stopperposisjon. 

Chiellini: 6,5. Har i likhet med Bonucci god kontroll bakover, men kanskje enda mer fysisk og oppofrende. 

Alex Sandro: 6. Hadde veldig mye unødvendige balltap en periode, og slapp også motstanderen på innsiden av seg ved noen anledninger. Spiller seg heldigvis opp utover kampen.

Khedira: 6. En ganske vanlig Khedira-kamp kan man vel si dette var. Gjør det han skal helt greit, og er kun et stolpeskudd unna scoring denne gangen.

Pjanic: 7. En herlig scoring og mye god og trygg ballfordeling av Pjanic, men mister overblikket noen ganger, og det kunne fort ha ført til scoring imot.

Matuidi: 7. Vanskelig å ikke like denne aggressive kleggen av en spiller når han plager motstandere med ball som i dag. Med ball er ikke alltid like bra, men han skaper rom og ubalanse hos motstanderen med sine løp.

Mandzukic: 7. Fungerer veldig bra som et oppspilspunkt, og samhandlingen der han og Ronaldo bytter plass av og til fungerer godt. Den defensive jobbingen er som vanlig på plass, og scorer i tillegg et mål.

Bernardeschi: 6,5. Ser ut som han har biffa seg opp i sommer, og viser seg også frem mer i det defensive enn før. Offensivt er det desverre bare nesten, men har noen gode iniativ.

Ronaldo: 7. Ble ikke scoring denne gangen heller, men han er farlig frempå flere anledninger og viser klasse ved mange anledninger. Vi må bare bli flinkere til å sette han opp enda mer i gode posisjoner. Gjør også en god jobb ved å sette press på keeper og forsvar når de har ball.

Innbyttere:

Costa: 6. Får 30 minutter som innbytter å gjør faktisk en bedre jobb bakover en fremover denne gang. Hadde håpet han skulle laget litt mer furore fremover.

Can: 6 På sine 20 minutter fikk han vist at det er mye vilje til å vise seg frem, men at det også kan bli litt mye. Hadde en takling bakfra som var ganske så unødvendig.

Betancur: Ikke nok spilletid til å få karakter.