Tre hardt tilkjempede poeng


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 18. august 2018 kl. 23:00

Federico Bernardeschi sentral da Juventus snudde kampen i Verona. 

Kampfakta: 

Chievo Verona 2-3 Juventus

C: Stepinski 38', Giaccherini (str.) 66'. J: Khedira 3', selvmål 75', Bernardeschi 90+3'.

Antall skudd: 6-26

Skudd på mål: 2-10

Ballbesittelse: 27-73

Chievo (4-3-3): Sorrentino (Seculin 90); Tomovic, Rossetini, Bani, Cacciatore; Rigoni, Radovanovic, Hetemaj (Obi 78); Depaoli, Stepinski (Djordevic 66), Giaccherini. 

Juventus (4-2-3-1): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira (Can 84), Pjanic; Cuadrado (Bernardeschi 56), Dybala, Costa (Mandzukic 64); Ronaldo.

Alles øyne var rettet mot Cristiano Ronaldo da Serie A åpnet lørdag kveld. Superstjernen skulle få sin debut borte mot Chievo, og forventningene var massive. Hovedpersonen ble dog satt noe i skyggen av et meget tappert hjemmelag og en spillesugen innbytter med nr. 33 på ryggen da Juventus til slutt dro i land seieren. 

Etter en flott og oppskriftsmessig start, der Khedira banket oss i føringen etter dødball, dominerte Juventus kampen. Da man ikke økte ledelsen før pause dukket Stepinski imidlertid opp og stanget inn 1-1 ut av ingenting. Dette satte en støkk i Juve, og Chievo yppet seg frempå også i andre omgang. Giaccherini utfordret Cancelo, og vår debutant på høyrebacken felte vår tidligere midtbaneterrier klønete - straffe. Giac ekspederte den trygt, men feiret ikke. Et flott utgangspunkt var plutselig blitt til trøbbel.

Men Juve skjerpet seg, og presset vertene stadig hardere. Innbytter Bernardeschi slo en perfekt corner etter 75, og comeback-kid Bonucci presset frem et selvmål fra Bani. Deretter var man svært nære ved flere anledninger, og Mandzukic satte faktisk inn ledermålet like før slutt, men Ronaldo ble avblåst for enten hands eller angrep på keeper - noe tvilsomt. Det hadde dog lite å si, for over to minutter på overtid driblet Sandro seg fram på venstresiden og banket inn et fint innlegg. I boksen ventet Bernardeschi som ekspederte den inn, og snuoperasjonen var et faktum. En meget viktig seier utløste herlige jubelscener! 

Det er selvsagt sløvt å gi fra seg kampen på den måten man gjorde det i kveld, men på åpningsdagen med mange ferske fjes er tre poeng viktigst. Dette blir bare bedre, og både i store deler av førsteomgang og da man jaktet seier i andre fikk vi se mange gode tendenser. Man holdt ballen fint i laget, og tidvis så vi lovende relasjoner offensivt, spesielt på høyresiden, og mellom Ronaldo og de nye lagkameratene hans. Chievo borte er ikke enkelt, og her er det åpenbart mye potensiale. Undertegnede er optimist!

Spillerbørs: 

Szczesny: 6,5. Slipper inn to han ikke kan gjøre noe med. 

Cancelo: 6. Berg og dalbane fra nysigneringen. Tidvis glimrende med rykk, finter og innlegg, men lager en unødvendig straffe, og sliter i perioder med Giaccherini. 

Bonucci: 6,5. Godkjent fra den hjemvendte stopperkjempen. God i pasningsspillet, provoserer frem 2-2, men er litt uoppmerksom på Stepinskis ledermål. 

Chiellini: 7. Solid start som fulltidskaptein. Aggressiv og påskrudd, trykker til i duellene, og får assist på Khediras mål.

Alex Sandro: 7,5 BB. Her har vi brassen tilbake i form. Kvikk og villig på venstresiden kampen gjennom, og leverer to nøkkelbidrag offensivt mot slutten som begge ender i scoringer - men kun den ene tellende. 

Khedira: 6,5. Starter sterkt, og scorer et fint åpningsmål, men forsvinner litt utover, og har et par slurvete balltap. Ikke helt på topp.

Pjanic: 7. Fin kamp fra bosnieren som strør rundt seg med gode pasninger og er presis på dødball. 

Cuadrado: 6. Tidvis frisk i Juves gode perioder, og fant tonen med Ronaldo, men manglet sluttprodukt og ble tatt av før timen. 

Dybala: 6. Usynlig i store deler av kampen. Et par fine kombinasjoner med Ronaldo, men ikke imponerende. 

Costa: 6,5. Får brukt det enorme tempoet sitt ved et par anledninger, og er et uromoment når det går sakte i angrepsspillet. Dog ikke noe sluttprodukt på han heller, og ofres for Mandzukic. 

Ronaldo: 7,5. Viser klasse ved flere anledninger. Setter opp andre, jobber hardt, dribler og skyter bra fra distanse. Kun målpoeng som mangler i en fin debut. 

Innbyttere:

Bernardeschi: 7,5. Kreativt uromoment, og gir jernet. Resulterer i mye, på godt og vondt. Et par hodeløse beslutninger i den ene enden og assist og scoring i den andre. Avgjørende i dag, stabiliseres prestasjonene blir dette gull. 

Mandzukic: 6,5. VM-helten kommer inn og bidrar med sin krigervilje og presence i boksen. 

Can: IG. Får sluttminuttene for Khedira. 

 

Forza Juve!