Gratulerer til Matuidi!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 15. juli 2018 kl. 20:45

Juventus har fått en ny verdensmester etter at Frankrike slo Kroatia 4-2 i finalen.

Til tross for at VM i Russland gikk uten Italia var Juventus godt representert. Hele åtte av 11 spillere var med da sluttspillsrundene startet, hvorav alle bortsett fra Paulo Dybala fikk spilletid. Det ble også stor suksess for noen, kronet ved at Blaise Matuidis Frankrike gikk helt til topps tidligere i kveld.

Etter en sterk førstesesong i Juve tar 31-åringen nå en velfortjent ferie etter å ha skrevet historie og skaffet franskmennene deres andre VM-gull. Han spilte 73 minutter i finalen, og hadde en god turnering etter å ha spilt seg inn i førsteelleveren i andre gruppespillskamp. Spesielt mot Argentina i åttendedels og mot Belgia i semi leverte #14 glimrende, og han symboliserte på mange måter Frankrikes sterke kollektiv under Deschamps. Nå fikk Les Bleus revansje for finaletapet i EM på hjemmebane for to år siden, og det på spektakulært vis.

I en ellevill finale, preget av svært kontroversielle dommeravgjørelser, gikk kontringssterke franskmenn seirende ut mot et tappert og meget godt Kroatia. Kroatene stilte med Mario Mandzukic fra start, og han ble svært delaktig med mål begge veier. Først var han uheldig og headet et frispark i eget nett før han reduserte til 2-4 i andre omgang etter en megatabbe av Lloris. Marko Pjaca fikk et drøyt kvarter på tampen av finalen i et VM som har vært et eventyr for Kroatia og Mandzukic - SuperMario endte med tre mål og tre målgivende på den imponerende veien mot finalen. Han spilte alt bortsett fra en ubetydelig gruppespillskamp, mens Pjaca fikk en start og to innhopp. 

Ellers imponerte Rodrigo Bentancur fra sin midtbaneposisjon på Uruguays vei til kvartfinalen, og noterte seg for en målgivende pasning. Douglas Costa, som ble skadet i sin første kamp, fikk kun to innhopp. Han imponerte dog stort i begge, noterte seg for en målgivende pasning, og var uheldig som ikke fikk spilt mer VM for et meget sterkt Brasil som røk i kvarten. Juan Cuadrado og Colombia røk ut i åttendedelsfinalen på straffer mot England, og driblefanten var tidvis god både i tidligere oppgjør og her - han endte på totalt ett mål, en målgivende og satte sin i straffesparkskonkurransen. For Paulo Dybala og Gonzalo Higuain ble det derimot skuffende mesterskap med henholdsvis en og tre opptredener uten målpoeng.

VM er over for denne gang, og mange Juventini har imponert på den største scenen. Ved oppstart til ny sesong får vi dessuten altså inn en fersk verdensmester. Gratulerer, Blaise!