OFFISIELT: Ronaldo går til Juventus!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 10. juli 2018 kl. 18:45

Juventus sender sjokkbølger gjennom fotballverdenen ved å hente klodens største fotballstjerne. 

Sent i ettermiddag slapp Real Madrid en pressemelding som bekreftet at Cristiano Ronaldo, etter ni år i klubben, har valgt å skifte beite og går til Juventus. Kort tid etter kom beskjeden fra hovedpersonen selv, der han takker for tiden i Madrid og ser fram mot nye utfordringer. I dag har Agnelli møtt Ronaldo og agenten hans, Jorge Mendes, i Hellas, og nådd enighet om en overgang for superstjernen. Han skriver en fireårskontrakt verdt 30 millioner euro i året, og overgangssummen ligger totalt på rundt 112 milloner euro i følge Juventus selv. Dette er uhyre spennende!

For Ronaldo, fem ganger Ballon d'Or-vinner, inkludert de to siste årene, og den viktigste i Real Madrids historiske seiersrekke i Champions League, er en spiller man mildt sagt ikke får muligheten til å signere hver dag. 33-åringen fikk etter sigende en utkjøpsklausul i kontrakten sin for 100 millioner euro som gjaldt alle 'untatt direkte rivaler' i vinter. Det er denne Juventus har benyttet seg av, i et mesterstykke av en overgang fra Marrotta og co. Kudos! Spillere av slikt kaliber flytter svært sjeldent på seg, om ikke et kinesisk, amerikansk eller sjeikelag sprenger banken. Det sies fra alle parter at det var Ronaldo selv som ønsket og tok initiativ til denne overgangen.

Mannen som regnes som verdens beste fotballspiller skal annonseres som Juventus-spiller på mandag. Tygg litt på den. Etter en sommer der han puttet fire i VM for Portugal, men røk i åttendedelsfinalen, er han nå på ferie, før han vil annonseres neste uke. Han kommer garantert til å overta lederrollen Buffon har hatt i garderoben, blir Serie As soleklart best betalte spiller, og overgangssummen, som av mange regnes som 'kunstig lav' for superstjerna, er den største i ligaens historie. Å få en slik spiller i garderoben vil ikke bare ha enorm effekt på publisitet og merkevare for Juventus og Serie A. Tenk hva det har å si for de yngre i Juve-garderoben og for andre italienske klubber å få møte og prøve seg mot en slik legende. 

Bare det at han kommer er et stort boost. La oss håpe at CR7 i tillegg gjør det han har gjort i hele sin utrolige karriere så langt - leverer på banen. 

Velkommen!