Ellevill utvikling på overgangsmarkedet!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 5. juli 2018 kl. 18:20

Juventus står bak sommerens hittil største snakkis i Mercatoen - er CR7 på vei!?

For et par dager siden ble et spinnvilt rykte lansert av Tuttosport. Selveste Cristiano Ronaldo skulle visstnok være nære en overgang til Juventus. 33-åringen, som sammen med Lionel Messi har dominert klubbfotballen i Europa det siste tiåret på en måte som mangler sidestykke i fotballhistorien, skulle være ute etter nye utfordringer etter ni sesonger i Real Madrid. Der har han vunnet alt som kan vinnes gjentatte ganger, og hovedpersonen skulle i følge Marca være fornærmet etter at klubben gav ham en utkjøpsklausul på 100 millioner euro til 'alle andre enn direkte rivaler'. Juventus var visst ikke blant disse.

Sjokkerende nok slang stadig flere medier seg på ryktet, med flere detaljer og forsterket overbevisning. De siste dagene har ledelsene i begge storklubbene vært samlet i diskusjon av gigantovergangen. Ryktene har svirret rundt at portugiseren nærmer seg en overgang til disse 100 millionene, som selvsagt ville gjort ham til Juve og Serie As dyreste spiller noensinne. Det er dog ikke overgangssummen som er mest vanvittig. 

De seneste rapportene går ut på at Ronaldo er enig med Juventus om de personlige betingelsene, der han vil få en årslønn på svimlende 30 millioner euro. Ryktene sier at FIAT vil sponse overgangen, da Juve ikke kan betale slike summer uten å bryte med FFP-reglene. 30 mill. vil være over fire ganger mer enn det den best betalte spilleren i klubben per dags dato, Higuain, tjener.

SportMediaset rapporterte for kort tid siden at Marrotta og Paratici, som har nektet å kommentere overgangsryktene, er klare for å dra til Madrid på kort varsel for å få avtalen i havn, og om alt går i boks kan den femdobbelte gullballvinneren være å se i Torino allerede på lørdag. Tenk det!!! Dette ville vært den soleklart største overgangen i Juventus' historie, og med en global superstjerne som Ronaldo på laget ville de kommersielle gevinstene garantert vært på høyde med de sportslige - og CR7 er ikke akkurat dårlig på banen. 

Denne overgangen har selvsagt vært altoverskyggende, ikke bare i italiensk, men også i europeisk sportspresse de siste dagene. Det har dog skjedd litt siden sist på rykte- og overgangsfronten. For å ta noen bekreftede saker, har Juves trofaste sliter gjennom en årrekke, Kwadwo Asamoah, signert for Inter. Det blir snodig å støte på Nerazzurri med den herlige ghaneseren på motsatt banehalvdel. Dessuten er det slutt for Ingvild Isaksen i Juventus Women, etter at hun ikke fikk fornyet kontrakt med de ferske seriemesterne. Det ble dermed med ett år i Torino for Norges eneste Juve-representant. Lykke til videre! Cristiana Girelli, italiensk landslagsspiss fra Brescia, kommer inn for damelaget.

Inn kommer også Mattia Caldara etter lånet i Atalanta. Stopperen var på medisinsk sjekk i går, og det er knyttet store forventninger til hva han kan utrette som Bianconero. Benatia og Rugani har vekselsvis vært linket til henholdsvis Arsenal og Chelsea, uten noe konkret utvikling foreløpig. Dessuten har Marchisio uttalt at han vil bli, og vi venter fortsatt på at Buffon, som skrev en emosjonell melding til Juventus på Instagram da kontrakten hans offisielt gikk ut 30.juni, skal signere for PSG. Det ryktes til sist om at Rolando Mandragora er svært nære en overgang verdt rundt 20 millioner euro til Udinese, og det er nok liten plass til talentet på midtbanen slik ting ser ut nå. 

Ellers har Andrea Favilli, som fikk sin debut i Juve-trøya på lån for to sesonger siden, blitt kjøpt for 7,5 millioner euro fra Ascoli. Den fysisk robuste spissen, som spiller for Italias U21-landslag, vil etter alle solemerker lånes ut denne sesongen. På ryktefrontens inn-side har det stilnet veldig rundt spillere som Milinkovic-Savic og Golovin, da Juventus skal vurdere begge to som for dyre - spesielt med Ronaldo linet opp. De Ligt fra Ajax var lenge et gjengående rykte, før også det har stilnet noe de siste dagene. Her skal det ha vært snakk om Kean+penger, og en erstatning hvis Rugani skulle gå til Chelsea, men det er lite konkret foreløpig. Tiden står stille mens vi venter på utfallet av Ronaldo-sagaen.

Mercato og VM er herlig! Følg den uhyre spennende utviklingen de neste dagene.