Superveteraner med nye kontrakter!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Fredag 29. juni 2018 kl. 22:00

Forsvarsbautaene Barzagli og Chiellini forlenget i dag avtalene sine med Juventus. 

Generasjonsskiftet i Juventus er i full gang. De siste tre årene har veteraner som Pirlo, Padoin, Storari, Evra, Bonucci og nyligst Asamoah, Buffon og Lichtsteiner, takket for seg. Det er viktig at slike skifter skjer gradvis og at nye spillere drilles inn samtidig som at andre fases ut. Slik gjenskapes suksess. To av bærebjelkene i moderne Juventus' suksess forlenget i dag kontraktene sine. 

Andrea Barzagli (37) tar etter alt å dømme sin siste sesong i Juve-trøya. Midtstopperbautaen, som har vært i klubben siden 2011, har skrevet en ettårskontrakt som varer til 30.juni 2019. Giorgio Chiellini (33), som er bekreftet som Juventus' nye kaptein for sesongen, har skrevet en toårskontrakt med sitt kjære JuveHan vil ha vært i klubben i hele 15 år når kontrakten hans utgår 30.juni 2020. 

Pressemeldingen fra Juventus lyder som følger, og oppsummerer vel duoens betydning greit: 

'To av Juves 'Magnificent Five'-medlemmer som har vunnet alle syv strake Scudettoer, har formet et ekstraordinært partnerskap i Juves backlinje opp gjennom årene, og har utgjort et av de mest formidable forsvarene i europeisk fotball.

Med både Chiello og Barza sammen på banen har Juventus sluppet inn kun 0,7 mål og tatt imponerende 2,3 poeng per kamp. I begge tilfeller har Bianconeri gjort det bedre enn uten de to på banen (0,8 innslupne og 2,2 poeng per kamp). 

Juventus kunne ikke vært gladere for å beholde tjenestene til disse to mennene, som så lenge har legemliggjort klubbens #FinoAllaFine-tankesett. Med dette håper vi på ytterligere suksess for begge spillere og klubben fra neste sesong av.'

Gledelig nytt!