Roma - Juventus, 13.05 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 13. mai 2018 kl. 12:20

Juventus inntar Stadio Olimpico i kveld for å sikre Scudettoen.

Det skjer dersom Juventus får med seg poeng eller dersom Napoli ikke vinner sin kamp borte mot Sampdoria. Etter at Inter tapte 2-1 hjemme mot Sassuolo i går kveld er Roma allerede kvalifisert til Champions League, men kan fremdeles miste tredjeplassen i ligaen til Lazio. Det betyr at motivasjonen til hjemmelaget kanskje er noe redusert, sett bort fra at det å havne over Lazio sees på som en nødvendighet og at en fullsatt stadion mot Juventus innbyr til maks innsats fra hjemmelaget.

Det ble til slutt en komfortabel cuptriumf mot Milan på onsdag, der Juventus etter en jevnspilt første time fikk hull på byllen og ga seg ikke før det stod 4-0 på resultattavlen. Fra den kampen vil det bli noe rotasjon på laget basert på Allegris pressekonferanse. Szczesny kommer til å vokte buret, samtidig som Cuadrado er suspendert på høyreback. Det er ikke utenkelig at De Sciglio tar den plassen etter at han var på benken sist, men mest sannsynlig blir Lichtsteiner spillende ute til høyre på sin gamle hjemmearena. I forsvaret starter Benatia, men om det blir med Barzagli eller Rugani er uvisst. Jeg tipper Daniele får tillit fra start. Til venstre startet Asamoah sist etter at han på mange måter har hatt en bedre sesong enn Alex Sandro, men i dag er nok brasilianeren tilbake i laget fra første minutt. Fremover i banen er alle de offensive spillerne tilgjengelig, som fort kan bety 4-2-3-1 med Mandzukic og Douglas Costa på flankene, og Dybala hengende i mellomrommet bak Higuain. Det betyr i så fall Pjanic og Khedira sentralt. Forventet startoppstilling:

Szczesny; Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain

For Roma virker det meste av laget ganske klart i form av mannskapet som hevdet seg så godt i Champions League-sluttspillet. Usikkerheten ligger ifølge media i hvem av Juan Jesus og Manolas, Pellegrini og Strootmann og Ünder og Shick. Per nå spås det at navnene listet først i duellene starter, som i så fall betyr følgende lag for Roma:

Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Ünder, Dzeko, El Shaarawy

Kampstart er 20.45 på Viasat Sport 2. Parallelt går Sampdoria-Napoli på Viasat Sport+. Dersom Juventus tar med seg poeng eller Napoli ikke vinner er Scudettoen avgjort.