Juventus - Milan, 09.05.18 kl. 21.00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 9. mai 2018 kl. 12:20

Duket for cupfinale i Roma. Har Juventus en fjerde strake trimuf i seg?

Siden Allegris inntog i Juventus sommeren 2014 har man som kjent gjort rent bord i Italia. Med den syvende strake scudettoen så godt som i boks er sesongens siste store mål å opprettholde dominansen også i Coppa Italia. Her står man ovenfor en reprise av finalen fra 2016, mot selveste Milan. At Juve er storfavoritter er det liten tvil om, men Rossoneri har nok av vinnerskaller som sikler etter å endelig stoppe Bianconeri.

Milan har dessuten en god del å revansjere. Juventus har vunnet begge oppgjørene denne sesongen, senest i slutten av mars da man satte en effektiv stopper for Gattusos flotte rekke. Milan har slitt med å gjenfinne samme form siden, og er i et rotterace om den siste direkte Europa League-plassen, en plass som forøvrig kan kapres med seier i kveld. Finaletapet i 2016, da Morata avgjorde, er dessuten kun del av en trend mellom disse to i cupen: Juventus slo ut Milanos rød-sorte både i fjor, i 2013 og i 2012. Anført av kaptein Bonucci bør Gattusos menn være heltente, og ha store deler av Italia i ryggen, når de i kveld skal prøve å hindre Juves ellevte (!) strake hjemlige triumf (medregnet at Serie A er i boks). 

I jakten på den 13. cuptriumfen har Allegri to fravær å ta hensyn til. Chiellini, (både suspendert og skadet) og Höwedes (skadet) er utelatt fra troppen. Ellers er Sturaro, De Sciglio og Mandzukic tilbake, og det er flere valgmuligheter enn på lenge. Typisk at sesongen nærmer seg slutten, da... Det ryktes at Cuadrado vil fortsette på høyrebacken, og at Asamoah kan få muligheten foran Sandro på motsatt side. Ellers er det spenningsmomenter knyttet til hvorvidt man spiller med to eller tre sentrale, og rundt om Dybala velges fra start etter formduppet. Undertegnede tror at juvelen, som har glimrende statistikk å vise til mot Milan, får muligheten sammen med formsterke Costa bak Higuain på topp. Da blir startoppstillingen seende slik ut:

4-3-2-1: Buffon; Cuadrado, Barzagli, Benatia, Asamoah; Khedira, Pjanic, Matuidi; Dybala, Douglas Costa; Higuain.

Juve har dratt inn hardt tilkjempede resultater mot Inter og Bologna, samtidig som Napoli har snublet. Serie A-tittelen har dermed blitt sikret i en spillemessig svak periode for Allegris menn, og man har sluppet inn mål i siste åtte av ni kamper i alle turneringer. Det hadde smakt godt for Buffon og co med en smultring i kveld, og en sterkere prestasjon enn det man har vist i det siste. Juve har rett og slett virket noe slitne. Costa har måttet dra mye av lasset på egen hånd, i kveld trenger han hjelp. 

For Milans del er det ikke mye hodebry å snakke om for Gattuso. Langtidsskadde Conti er eneste på fraværslista, men Biglia er usikker etter å ha hatt problemer med ryggen. Elleveren bør ideelt, som Juve sin, være full av friske bein, da kampprogrammet ikke har vært overveldende den siste tiden. Locatelli ventes å steppe inn for Biglia på midten, og Gattuso og co vil håpe på å kunne stå høyt og presse Juve fra starten av slik man har gjort i de siste møtene. Sist gang det virkelig lyktes var i Supercupfinalen fra desember 2016, da Milan vant på straffer - det å slå Juve i finaler er altså noe de har nylig erfaring med. De 11 som får oppdraget med å gjenta bedriften ventes å være: 

4-3-3: Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Locatelli, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu. 

Milan har to strake seiere, mot Verona og Bologna, og har snudd trenden siden det pinlige hjemmetapet mot Benevento. Det har dog ikke sprudlet av Rossoneri, og fra å være en CL-utfordrer har man falt tilbake i en kamp mot Atalanta og Fiorentina om 6.plassen. Nettopp disse to lagene venter i de to siste Serie A-rundene, og Milan kan risikere å være uten Europa-spill om disse ikke går veien. Derfor er kveldens oppgjør enda litt viktigere, da cupseier gir EL-spill. Milans offensive trio må prestere på sitt beste i kveld for at Buffon skal trues, og Calhanoglu, Suso og co har vist stigende form den siste tiden. De må stoppes. 

Den 70. Coppa Italia-finalen kan sees på Viasport+ fra 20.50 med avspark 21.00. Kveldens dommer på Olimpico er Antonio Damato. Dette blir et fyrverkeri!

Forza Juve!