Juventus - Sampdoria, 15.04.18 kl. 18.00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 14. april 2018 kl. 18:40

Juventus har mye å revansjere mot de mørkeblå fra Genova på søndag. 

Etter et ekstremt drama i Champions League på onsdag blir det spennende å se hvordan Juve reagerer på å returnere til Serie A-hverdag. Sesongens kamp ble levert i Madrid, og forhåpentligvis kan det bygges på. Det er imidlertid ekstremt bittert å ryke på den måten, og dette er nok noe som kommer til å svi en stund framover. Det eneste vi kan håpe på er at reaksjonen blir slik Buffon hevdet: at man er 'rasende' og ønsker hevn. Rasende i positiv forstand. Sinnet må kanaliseres på best mulig vis. 

Det pleier å bli målrikt i disse oppgjørene. De seks siste tilsvarende har produsert hele 27 mål! Sist man møtte Sampdoria var i november, og det viste seg å bli vendepunktet man alltid får et sted midtveis i sesongen. Et meget effektivt daværende hjemmelag ledet hele 3-0 før Juve våknet og reduserte to ganger. Siden den gang bestemte man seg for å stenge igjen og gikk denne lange rekken uten å slippe inn mål i ligaen. Dette la grunnlaget for at man leder serien i dag. Fire poeng har man fortsatt på Napoli, takket være latterlige 16-2-0 siden det første møtet mellom lagene. Partenopei møter Milan i morgen.

Med mitduke-action neste uke må det sannsynligvis roteres noe for Juventus her. Bernardeschi og De Sciglio er ute for hjemmelaget, mens Barzagli er tilgjengelig igjen etter en smell. Allegri hintet på pressekonferansen til at Buffon, Chiellini, Cuadrado og Dybala ville starte, mens det er sannsynlig at kun en av Higuain og Mandzukic kjøres fra start. Kanskje kan vi få se en sjelden start for Benedikt Höwedes her? Dette er en mulig oppstilling, i 4-4-2:

4-4-2: Buffon; Höwedes, Rugani, Chiellini, Asamoah; Cuadrado, Khedira, Pjanic, Alex Sandro; Dybala, Higuain. 

For Sampdorias del har ikke sesongen vært helt den samme etter den seieren mot Juventus. Andre halvdel har vært variabel, og man har gitt fra seg et soleklart initiativ om å ta den siste Europa League-plassen - både Milan og Fiorentina har passert, og Giampaolos menn er nå på 8.plass. Det har dog vært framgang nylig, med en meget sterk borteseier mot Atalanta og uavgjort i Genova-derbyet sist. Lagets borteform har vært et problem, og den må bedres om de skal få med seg noe i Torino.

Giampaolo mangler Murru (skadet) og Bereszynski (suspendert) til morgendagens oppgjør, men kan stille et svært solid mannskap. Spillere som lettbeinte Torreira, midtbanemotoren Praet, en gjenoppstått Gaston Ramirez og gamle kjenning Quagliarella (18 mål i Serie A denne sesongen!!) har alle hatt svært gode sesonger. Det har vært morsomt å se på når disse gutta har fått det til å svinge, og Sampdoria spiller fin fotball når de har dagen. Slik blir sannsynligvis bortelagets lagoppstilling: 

4-3-1-2: Viviano; Sala, Silvestre, Ferrari, Regini; Barreto, Torreira, Praet; Ramirez; Quagliarella, Zapata.

Kampen dømmes av Maurizio Mariani og vises på Viasport 2. Oppgjøret bivånes ekstra nøye av JN denne gangen, da dette er helgen for årets supportertur. La oss håpe at Juventus gjør reisen perfekt med seier og revansje mot Sampdoria!