Real Madrid - Juventus, 11.04.18 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 11. april 2018 kl. 17:52

Juventus inntar i kveld Santiago Bernabeu med et nærmest umulig utgangspunkt - kan de klare en tilsvarende bragd som Roma? Sist Juventus besøkte Stadio Santiago Bernabeu endte det opp med avansement til finalen i 2015, men den gang var laget i førersetet etter første kamp.

For det er ikke til å stikke under en stol at dersom Roma hadde oddsen i mot seg for avansement i går, så har i hvert fall Juventus det i dag. Real Madrid har, anført av en strålende Ronaldo, virkelig funnet vårformen og ser like sterke ut som de gjorde i fjor. Med 3-0 som utgangspunkt fra bortekampen har de bortimot sikret avansementet, men nettopp der ligger også Juventus' eneste sjanse. "Uten noe å spille for" må Juventus slippe seg løs fra start og håpe på at de kan ryste hjemmelaget med en tidlig scoring. 

Til kampen i dag er Barzagli ute fra sist, mens Dybala er suspendert. Inn kommer i stedet Mandzukic og Benatia, samtidig som Allegri trolig legger om formasjonen med Pjanic tilbake og spiller med tre sentrale i form av Matuidi, Khedira og nevnte Pjanic. Alternativene forblir Marchisio og Sturaro, der spesielt førstnevnte nok vil ha vanvittig mye å gi i en slik kamp. Marchisio var tidlig ute og konstanterte at det fremdeles gjenstod en returkamp etter nederlaget sist. Fremover vil nok Mandzukic ta venstrekanten, som gir Douglas Costa en viktig oppgave på høyrekant. Dersom brasilianeren klarer å utfordre mer mot dødlinjen enn han gjorde sist kan han legge gode innlegg mot bakerste, hvor Mandzukic kan forventes å vinne duellene og Higuain vil jakte andreballer. Med Sergio Ramos suspendert har Real Madrid en liten svakhet i midtforsvaret, både i form av spilleren og lederen. Det må utnyttes, også på faste situasjoner. Forventet lag:

Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Higuain, Mandzukic

Real Madrid ventes å stille uendret, sett bort fra suspenderte Ramos. Hjemmelaget kan angripe kampen på flere måter, der de enten kan gå for å bure igjen og la Juventus styre, for selv å kontre, eller prøve å sette spikeren i skisten tidlig. Sentral for begge planer blir uansett Ronaldo, som med flere mål enn kamper mot forblir den store trusselen som må håndteres. Forventet lag:

Navas; Carvajal, Vellejo, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Isco; Ronaldo, Benzema