Benevento - Juventus, 07.04.18 kl. 15.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 7. april 2018 kl. 11:32

Etter en horribel midtukekamp mot Real Madrid må Juventus tilbake på vinnersporet borte mot Benevento for å beholde luken i ligaen.

Det var knyttet store forhåpninger til hjemmeoppgjøret mot Real Madrid. Etter det bitre tapet i Cardiff i juni skulle Juventus forsøke å ta skalpen på Real Madrid over to kamper, slik man bestandig har gjort i Champions League. Det kunne man fort også gjort, om det ikke var for Cristiano Ronaldo og hans vanvittige forestilling. Fotball handler om å score mål, slik det ble skrevet etter kampen sist.

For at denne marerittuken ikke skal bli en fullstendig fiasko må Juventus levere borte mot tabelljumbo Benevento. Til tross for soleklar sisteplass har Benevento sett bedre ut hjemme den siste tiden, med fire seire på de siste seks kampene. Kun Napoli og Cagliari har vunnet i den perioden, begge etter overtidsscoringer. Forrige helg vant Benevento 3-0 hjemme mot Verona. Mot Juventus skal de i utgangspunktet ha få muligheter, men en fullsatt stadion og et Juventus med en dårlig opplevelse fra midtuken i bagasjen kan gjøre oppgjøret langt jevnere enn oddsen tilsier.

Juventus kommer utvilsomt til å rotere en del på laget. Det er allerede meldt at Buffon hviler til fordel for Szczesny, samtidig som Chiellini og Higuain fort kan få en pust i bakken før returoppgjøret. Det får ikke Dybala, som må stå over neste kamp etter det røde kortet sist. Han får fort besøk av Mandzukic og Cuadrado fra start, selv om Higuain/Douglas Costa ikke kan utelukkes. På midtbanen ligger det an til at Pjanic tar posisjonen sentralt, mens Marchisio får en sjelden (og særs fortjent) start. Siste mann på midten blir trolig Matuidi, etter at Khedira har spilt mye i det siste. I forsvar er det ventet at Rugani og Benatia utgjør stopperparet, mens Alex Sandro og Lichtsteiner tar backene. Potensiell lagoppstilling:

Szczesny; Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Marchisio, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Mandzukic

De fleste husker nok kanonkulen som sendte Benevento i ledelsen på Allianz Stadium i høst. Selv om det spillemessig var stor nivåforskjell mellom de to lagene sørget Benevento for at Juventus måtte kjempe hardt for å ta seieren. Det kan også bli tilfelle i formiddag. De tidligere Premier League-spillerne Sagna og Sandro signerte i januar, uten at de nødvendigvis er spillerne som vil skape trøbbel for Juventus. Det kan imidlertid den offensive trioen gjøre, som med god hurtighet kan by på noen utfordringer. Benevento spiller ofte på høyere risiko enn en del andre bunnlag i Serie A, noe som bør bidra til en underholdende kamp. Forventet lag:

Puggioni; Sagna, Djimsiti, Tosca, Venuti; Viola, Sandro, Djuricic; Guilherme, Diabate, Brignola

Kampstart 15.00, tune in!