Seiersrekken brutt


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 18. mars 2018 kl. 02:00

SPAL sørget for at Juventus stoppet på 12 strake seiere i Serie A.

Det endte målløst i Ferrara, og Semplicis menn ble de første siden Inter i desember til å holde Juve unna mål. De ble også første lag til å ta poeng fra Bianconeri siden tilsvarende oppgjør, og etter et kjedelig oppgjør på Paolo Mazza har Napoli muligheten til å spise seg opp i ryggen på serielederen om de vinner mot Genoa søndag.

Etter en resultatmessig fantastisk periode der alt har gått Juves vei var det få som trodde på annet enn en grei seier mot nyopprykkede SPAL lørdag kveld - selv om bunnlaget har vist solid form den siste tiden. Men selv med en offensiv 4-2-3-1-oppstilling med tre spesielt formsterke offensive ess der framme svingte det ikke av Juventus her. SPAL lyktes i å stykke opp spillet, jobbet hardt og lå meget kompakte bakover. Da fant ikke et unøyaktig Juventus - slik man har for vane å gjøre - det avgjørende målet, og hjemmelagets spillere jublet som om de hadde vunnet ligaen da kampen var over. For dem er ethvert poeng uvurderlig i kampen for å overleve.

Det var en skuffende forestilling fra Juve, og en kjip måte å ta landslagspause på. Denne gangen holdt det ikke med krabbegir framover, slik det har gjort i en del bortekamper nå. Som ventet hadde man full kontroll bakover, men man sitter igjen med en følelse av det ble tatt litt liten risiko mot et dyptliggende SPAL, og at man var for unøyaktige når sjansene bød seg. Arbeidsuhell skjer i blant, men den spillemessige trenden på bortebane er ikke noe å rope hurra for, og må heves om det skal bli flere trofeer denne sesongen.

Spillerbørs:

Buffon: 6,5. Arbeidsledig.

De Sciglio: 7. Gjør en god figur igjen. Solid, taklingssterk og komfortabel, uten å bli satt på de store prøvene. 

Rugani: 7 BB. Sikkerheten selv med et par fine blokkeringer og brudd.

Chiellini: 7. Full kontroll til han halter av. Forhåpentligvis maks landslagspausen som ryker.

Asamoah: 6,5. En time på det jevne, før han gir plass til offensive krefter.

Pjanic: 6. Mye på tvers, tross en solid jobb klarte han ikke få fart i pasningsspillet.

Matuidi: 5,5. Ingen stor kamp av franskmannen i en kamp der Juve har såpass mye ball. Går tregt i pasningsspillet, og kløner litt vel mye, hvilket overskygger solid gjenvinningsspill. 

Douglas Costa: 6,5. Svinger fra det briljante til det frustrerende. Et par glimrende involveringer, som når han setter opp Sandro og Mandzukic, og flere ganger hvor han gjør ting unødvendig vanskelig og vandrer i evigheter på tvers. 

Dybala: 6. God til tider, og svært nære med et trademark-frispark. Er dog for upreis, og må ta sin del av skylden for et svakt angrepsspill. 

Alex Sandro. 5. Skuffende. Gjennomgående klønete med ball, klarer aldri å gå av backen sin, og brenner to store muligheter. 

Higuain: 5,5. Vanskelig jobb med lite støtte og bevegelse rundt seg. Dog kunne man vel forventet noe mer fra en formsterk Pipita. 

Innbyttere:

Mandzukic: 5,5. Kom inn, misset en stor sjanse og gav bort ballen et par ganger.

Barzagli: IG.

Bentancur: IG. 

Kampfakta: 

SPAL 0-0 Juventus

Antall skudd: 3-12

Skudd på mål: 0-3

Ballbesittelse: 35-65

SPAL (4-3-3): Meret; Cionek, Vicari, Felipe; Lazzari, Grassi, Schiattarella, Kurtic, Costa (Simic 90); Paloschi (Everton 82), Antenucci (Floccari 89). 

Juventus (4-2-3-1): Buffon; De Sciglio, Rugani, Chiellini (Barzagli 81), Asamoah (Mandzukic 64); Pjanic, Matuidi (Bentancur 84); Costa, Dybala, Sandro, Higuain.