Juventus - Udinese, 11.03.18 kl. 15.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 11. mars 2018 kl. 11:30

Etter avansementet i Champions League er det tid for en uke med tre viktige seriekamper før årets første landslagspause står for tur.

For selv om midtukens kamp i London var både mentalt og fysisk utmattende, er det ingen tid for hvile nå. Utsettelsen mot Atalanta gjør at Juventus må spille tre kamper i løpet av de neste syv dagene, mot Udinese i formiddag, Atalanta onsdag kveld og SPAL borte neste lørdag. Etter den sene scoringen til Dybala sist ligger Juventus kun poenget bak Napoli med én kamp mindre spilt. Napoli skal på sin side opp mot Inter (B) og Genoa (H) før landslagspausen, som betyr at et skifte på toppen av tabellen ikke er utenkelig. Gjør Juventus jobber er man i førersetet før siste del av sesongen.

 

Utfordringene før dagens kamp er flere. Med det tette programmet, suspensjoner, spillere som ikke er 100% kampklare og kampen i London i bakhodet må Allegri ta ut et lag som er sterkt nok, uten at det medfører forhøyet skaderisiko. Alex Sandro og Lichtsteiner er suspendert, som gjør at De Sciglio og Asamoah er bankers på sidene. Rugani kommer garantert inn i forsvaret, der Benatia gikk ut tidlig med Spurs samtidig som Barzagli trenger hvile. Det bør bety Chiellini som makker. Bakerst får Szczesny "som vanlig" sjansen etter en tøff Champions League-kamp.

Fra midtbanen og fremover er det imidlertid både usikkert hvem som spiller og hvilken formasjon man velger fra start. Det meste tyder i morgentimene på at det blir en 2-3-1 offensivt, som i så fall gjør at både Khedira, Pjanic og Matuidi fort hviles til fordel for Marchisio og Bentancur. Alternativet er en 3-3 med de to sistnevnte og Pjanic, mens Dybala/Higuain får seg en pust i bakken fra start. Det er nemlig ventet at Mandzukic får seg en start, mens Douglas Costa får fornyet tillit på vingen. Brasilianeren har omsider begynt å vise hva som bor i han på regelmessig basis og kommer til å skape mye uro mot Udinese-laget. Forventet lag:

Szczesny; De Sciglio, Rugani, Chiellini, Asamoah; Marchisio, Bentancur; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain

 

For Udinese har sesongen gått litt i bølgedaler, der laget generelt har hatt en veldig oppsving under Massimo Oddo etter at han overtok ansvaret fra Gigi Delneri i november. De siste kampene har imidlertid ikke vært like oppløftene, hvor blant annet de tre siste kampene har endt med tap. Udinese mangler viktige Lasagna offensivt, som gjør at det fort blir to "vinger"/indreløpere som spiller fremst. Det er også på vingene Udinese i tradisjonell stil er sterke, hvor Widmer og Adnad må støtte opp i angrep om Udinese skal få med seg noe herfra. Sentralt i banen går Udinese sannsynligvis for en knallhard treer, med Behrami i midten. Udinese-laget er solid, men bør være en grei oppgave for Juventus hjemme, selv med Champions League-fotball i beina. Forventet lag:

Bizzarri; Angella, Nuytinck, Samir; Widmer, Barak, Behrami, Fofana, Adnan; Jankto, De Paul

 

Det er ventet kraftig regn (les: duskregn ref. Bergen) i timene før avspark slik at matten bør være i perfekt stand. Juventus har på ingen måte imponert spillemessig de siste kampene, men resultatene har vært svært oppløftende. Allegri har preket i hele år om at mars er måneden hvor Juventus skal heve seg de siste prosentene, der målsetningen om å kjempe på alle fronter når kalenderen etterhvert skriver april er innfridd. Skadene har selvfølgelig skapt noen utfordringer, men om treningsarbeidet er i tråd med Allegris uttalelser kan vi vente oss et sprekt og intenst Juventus de kommende månedene. Det blir spennende!