Fino alla fine!


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 8. mars 2018 kl. 00:39

Juventus snur til seier etter sterk sluttspurt mot Tottenham!

Tottenham (4-2-3-1): Lloris; Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies; Dier (Lamela 74), Dembele; Eriksen, Alli (Llorente 86), Son; Kane.

Juventus (4-3-3): Buffon; Barzagli, Benatia (Lichtsteiner 61), Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi (Asamoah 60); Costa, Higuain (Sturaro 84), Dybala.

 

Det var et tøft utgangspunkt, og det ble vanskeligere når Tottenham tok ledelsen. Men man skal aldri avskrive Juventus før dommeren blåser i fløyta for siste gang. Som man sier i Juventus. Fino alla fine. Til siste slutt!

Kampen åpnet med ett minutts stillhet for å minnes Davide Astori som på tragisk vis gikk bort søndag. Vi ble dermed servert svært emosjonelle øyeblikk, når kameraene zoomet inn på Chiellini og Buffon som kjempet for å holde tårene tilbake. Dermed var stemningen satt for det som skulle bli en thriller på Wembley! Vertene fra Nord London tok tidlig initiativet i oppgjøret, og det så tidlig ut til å bli en lang kveld for Juventus. Man hadde kanskje håpet på et Juve som tok enda mer tak i kampen for å sikre seg avansementet ettersom laget måtte score minimum et mål for å avansere til kvartfinalen. Men slik gikk det ikke. Hjemmelaget presset høyt og intenst, og stresset Juve til flere enkle feil. Likevel gjorde laget en god jobb med å holde vertene unna de farligste mulighetene. Det store lyspunktet for Juventus de første 45 var utvilsomt Douglas Costa. Brasilianeren var til tider som de sier i England «Unplayable», og gled gang på gang forbi motspillerne. Ved en av disse anledningene kjørte han rundt med Vertonghen, som i et desperat forsøk på å stoppe Costa kastet seg ned i en sklitakling. Ballen var belgieren ikke i nærheten av, men han la Costa i bakken. At det ikke ble straffe der var bare en av mange utrolig svake avgjørelser fra den polske kamplederen Marciniak. Derfor føltes det noe bittert når vertene tok ledelsen. Chiellini takler ball til Trippier som slår på tvers til Son. Sørkoreaneren setter kula i mål, men det kan stilles spørsmål ved Buffons inngripen. Det ser ut som at keeperen sklir rett før Son får kula, og rekker dermed ikke frem til avslutningen.

Det tok litt tid i den andre omgangen før Juve omsider begynte å se ut som seg selv. Allegri hadde tatt grep fra benken, og satt inn Asamoah og Lichtsteiner for Benatia og Matuidi. Dette ga umiddelbare resultater, og Juves spill fra sidene ble langt bedre etter dette. Bare noen få minutter etter byttene scoret Higuain! Stephan Lichtsteiner kommer på tur fremover til høyre, og slår inn i feltet. Der stusser Khedira videre til Higuain som fra bakre stolpe styrer kula i nettmaskene bak Hugo Lloris. Håpet var tent, og bare tre minutter senere smalt det igjen fra Den gamle damen! Gonzalo Higuain mottar en ball i mellomrommet, før han tverrvender og trer landsmannen Paulo Dybala alene med Lloris. Juvelen gjør ingen feil, og setter elegant kula i en herlig bue forbi franskmannen og i mål! Oppgjøret var snudd, og Juventus ledet nå 4-3 sammenlagt. Etter dette ble Juventus dypere igjen, og fokuserte på å forsvare eget mål. Og dette gjorde man med bravur! Det var rett og slett vakkert å se Chiellini, Barzagli og resten av gjengen bak kaste seg inn i dueller med livet som innsats for å sikre avansementet. Og man skal være ganske kald for å ikke bli litt glad av gleden som vises etter en vellykket aksjon. Som når Buffon jubler opp i ansiktet til Chiellini som jubler tilbake etter at stopperen har beinet et innlegg til corner foran Kane. Eller når samme Chiellini tulleslår en liggende Buffon etter at keeperen har fanget en farlig ball. Lidenskapen som vises er virkelig noe man tar til seg, og det er åpenbart at dette faktisk betyr noe for spillerne.

Jubelscenene som utløses når dommeren omsider blåser av oppgjøret understreker dette. Dette resultatet var åpenbart noe spillerne jobbet hardt for og som betydde mye. Det var ikke pent. Lenge var det ganske ille å se på, og det er lett å føle med Tottenham, som i store deler av dobbeltoppgjøret var det beste laget. Men til slutt er det bare det å vinne noe som betyr noe. Å vinne er ikke viktig, det er det eneste som betyr noe. Nå som avansementet er sikret kan laget igjen fokusere på å sikre den syvende strake scudettoen mens vi venter på å finne ut hvem som venter i kvartfinalen. Neste kamp kommer på søndag, når Udinese er motstander. Denne runden skal også Napoli måle krefter mot Inter, noe som kan være en ny fallgrop etter kollapsen mot Roma sist.

 

Spillerbørs:

Buffon: En uheldig inngripen på Sons mål, men ser bunnsolid ut resten av oppgjøret. Viser enorm grinta, og viser hvem som er sjefen i forsvaret. 7.

Barzagli: Har store problemer med Son når han spiller back, og er en av lagets svakeste. Frem til han flyttes inn i midten. Står opp i duellene, og er enorm i avslutningen når Tottenham presser desperat. 6,5.

Benatia: Svakere enn på lenge. Pådrar seg gult kort som gjør at han mister neste kamp. Sliter med Kane, og taper langt flere dueller enn vanlig. 5,5.

Chiellini: Sliter med Kane innledningsvis, men spiller seg enormt opp! Tar for seg i duellene, bryter foran og kaster seg hensynsløst inn i dueller. Jubler enormt etter hver inngripen! Forsvarsspiller! 7.

Sandro: En av få som leverer godkjent i første omgang, og hever seg også i takt med resten av laget. 6,5.

Khedira: Leverer totalt sett til godkjent. Til tider veldig svak, men har også perioder han står frem. Pluss for assisten til Higuain. 6.

Pjanic: Litt skuffende av Pjanic. Til tyder usynlig, selv om han får lite hjelp av resten av laget. Bra i perioden Juve er bra, og er også en av de bedre til å spille av press. 6.

Matuidi: Skuffende av Matuidi også. Blir løpende mye imellom, og klarer sjelden å virkelig plage vertene. 5,5.

Costa: Rett og slett en fantastisk spiller. Glir forbi motspillere som om de ikke var der, setter fart fremover gang på gang, og viser at han virkelig vil noe. Den eneste som er god hele oppgjøret. Snytes også for en soleklar straffe. 7,5 BB.

Higuain: Var briljant i den perioden Juve var gode, og leverer mål og målgivende pasning som sikrer avansementet. Sto virkelig fram når laget trengte det! 7,5.

Dybala: Sliter med å sette sitt preg på oppgjøret, og pakkes godt inn av et godt hjemmelag. Står imidlertid frem med den avgjørende scoringen, når han spilles alene med Lloris. 6,5.

 

Asamoah: Kommer inn for Matuidi, tar venstrebacken, og Sandro flyttes lenger frem i banen. Dette bidro til at Juve snudde kampen, og ghaneseren leverte et veldig godt innhopp! 6,5.

Lichtsteiner: Tar høyrebacken, og slår innlegget som ender i 1-1 kort tid senere. Gjør sin del bakover, og flink til å bombe fremover, noe som gir forsvaret viktige pustepauser. 7.

Sturaro: IG.