Tottenham – Juventus, 07.03.18 kl. 20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 7. mars 2018 kl. 15:29

I kveld smeller det igjen, når Juventus gjester Tottenham Hotspurs på Wembley! Med 2-2 fra det første oppgjøret er det et veldig åpent og spennende oppgjør som venter!

Juventus tok tilbake kontrollen over Serie A etter seieren over Lazio, og Napolis påfølgende kollaps mot Roma, men i kveld er det en ny beintøff utfordring som står for tur. Avansementet til Champions League kvartfinalen skal avgjøres.

Tottenham ligger på fjerdeplass i Premier League, og okkuperer dermed den siste Champions League plassen for neste sesong fem poeng foran Antonio Contes Chelsea, og to bak Liverpool som i går avanserte til kvartfinalen etter å ha beseiret FC Porto. Det ligger dermed til rette for en solid kamp om topp 4 plassene i Premier League innspurten. Mauricio Pocchettinos menn kommer til oppgjøret i bra form etter å ha beseiret Huddersfield, Crystal Palace og Arsenal de siste tre ligakampene, og innimellom disse har de trengt to forsøk på å slå Rochdale ut av FA Cupen, og hentet opp en 2-0 ledelse mot Juventus på Allianz Stadium. Troppen deres er tilnærmet komplett, men Toby Alderweireld er fremdeles ikke kampklar etter skade, og Serge Aurier pådro seg karantene i det forrige oppgjøret. Ellers ventes Son å ta plassen til Lamela i den sterke offensive fireren. Harry Kane er selvsagt mannen å se opp for, men dersom Juve skal avansere må også Christian Eriksen og Moussa Dembele knebles. Det er imidlertid langt ifra umulig å score mål på dette Spurslaget. Vi så det i det motsatte oppgjøret, der Juve tok en tidlig 2-0 ledelse, og Higuain hadde to enorme muligheter til som han ikke tok vare på. Spesielt backene Aurier og Davies fremsto som svake punkter, og de pådro seg hvert sitt gule kort, og lagde hver sin straffe. Med Douglas Costa og Dybala på hver sin side kan det bli en lang kveld for vertenes backer igjen.

Juventus beseiret som kjent Lazio sist, etter at Paulo Dybala dro fram en mektig prestasjon helt på tampen av oppgjøret. Igjen bikket altså Juve et tett oppgjør i sin favør, igjen holdt mann nullen, og igjen tok man førersetet i Scudettoracet. De siste kampene har Juve slått Lazio i Serie A, avansert til Coppa Italia finalen etter å ha vunnet dobbeltoppgjøret mot Atalanta, vunnet byderbyet mot Torino, spilt 2-2 mot kveldens motstander hjemme, og beseiret Fiorentina og Sassuolo henholdsvis 2-0 og 7-0. Den eneste av disse kampene Juve har sluppet inn mål var mot nettopp Tottenham, og et viktig element i kveldens kamp er om man klarer å holde vertenes offensive skyts unna. Som vanlig har Allegri flere utilgjengelige spillere, som gir færre alternativer til å forandre oppgjør. Juan Cuadrado er fremdeles ute etter sin operasjon, Federico Bernardeschi trenger muligens operasjon etter skaden mot Torino, og er utilgjengelig frem til man vet mer, Mandzukic fikk seg en trøkk mot Lazio og var usikker til oppgjøret, men ble igjen hjemme i Torino. Også er Benedikt Höwedes som kjent tatt bort fra Champions League lista for å gjøre plass til Stephan Lichtsteiner. Heldigvis er spillere tilbake fra skade også. Paulo Dybala spilte endelig 90 minutter igjen mot Lazio, Blaise Matuidi er tilbake, og Gonzalo Higuain rakk akkurat å bli skadefri til kveldens match.

 

Gazzetta spår disse oppstillingene:

Tottenham (4-2-3-1): Lloris; Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembele; Eriksen, Alli, Son; Kane.

Juventus (4-3-3): Buffon; Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Costa, Higuain, Dybala.

 

Kampen dømmes av polske Marciniak, og vises på Viasport 1 og Viaplay med Roar Stokke bak mikrofonen. Kampstart er som vanlig i Champions League 20:45. God kamp og Forza Juve!