Saved by Dybala!


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 3. mars 2018 kl. 21:01

I 92 minutter var Juventus knapt i nærheten av å true Strakosha i Laziomålet, men helt på tampen dukket Juvelen opp!

Lazio (3-5-1-1): Strakosha; Felipe, De Vrij, Radu; Lulic (Murgia 90), Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku; Alberto (Anderson 70); Immobile (Caicedo 79).

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani; Lichtsteiner (Costa57), Khedira, Pjanic, Matuidi, Asamoah; Dybala (Chiellini 94), Manzukic (Sandro).

 

Lazio har under Simone Inzaghis ledelse vært en av Serie As store positive overraskelser denne sesongen, og anført av enorme Milinkovic-Savic, glitrende Luis Alberto og en målkåt Ciro Immobile ligger de himmelblå fra Roma på en sterk tredjeplass før helgens runde. Juventus på sin side lå nå fire poeng bak Napoli med en kamp mindre spilt etter at kampen mot Atalanta sist helg ble utsatt grunnet store mengder snø. Premisset før kveldens oppgjør var derfor klart. Juventus trengte 3 poeng borte mot et av seriens beste lag, som for øvrig vant oppgjøret på Allianz Stadium, og beseiret Juve i den italienske supercupen. Alt tydet dermed på at dette skulle bli 90 tøffe minutter, og slik ble det også.

Juve åpnet kampen ganske bra, man trillet ball bra, og Dybala fikk vist seg frem innledningsvis, før man ble kjempet mer og mer ut av stilen av et hardtarbeidende hjemmelag. Lazio presset høyt, Juve slet med å spille seg ut, feilpasningene florerte, og Dybala og Mandzukic på topp så mindre og mindre til lærkula. Det var derfor befriende når det endelig ble blåst til pause. Juve var nærmest fraværende offensivt, men gjorde en bra jobb med å holde vertene unna Buffon. To ganger glapp det imidlertid, men Buffon sto frem med strålende redninger på Milinkovic-Savic’s heading og Immobiles skudd fra skrått hold.

Andre omgang åpnet i samme spor som den første avsluttet, og Lazio så klart sterkere ut enn Juve, og troen på tre poeng, eller poeng i det hele tatt ble stadig svakere ettersom tida gikk. Men så begynte ting å skje. Etter en drøy time med fotball i Roma begynte Juve å spise seg inn i oppgjøret igjen. Lazio ble stadig dypere, og Juve fikk trille mer og mer ball. Formspilleren Douglas Costa hadde også kommet inn for en tam Lichtsteiner og bidro med å sette fart fremover. Men målsjansene uteble. Når matchuret nærmet seg 90 var det faktisk Lazio som klarte å sette inn en sluttspurt, og tok tilbake kontrollen i oppgjøret. Men med 92:30 av de tre tillagte minuttene tok Dybala frem en helt rå scoring! Juvelen mottar ballen rett utenfor feltet, og med en frekk vending sender han en motspiller inn i pølsekøen, før han til tross for at Marco Parolo gjorde sitt aller ytterste for å rive han i bakken sender kula over Strakosha og i mål! Det måtte noe spesielt til for å avgjøre oppgjøret, og Paulo Dybala måtte altså dra frem en enorm prestasjon dypt inne i overtiden for å vinne tre poeng!

Til tross for tre nye poeng i tittelkampen lugger det fremdeles veldig for Juventus. Man presses til å gjøre enkle feil, og Asamoah og Lichtsteiner slet med å bidra på sidene sine. Dette er en trend som har preget Juve en stund nå, og det begynner å bli en stund siden det virkelig oste kontroll av Juve. Allegri har definitivt mye å jobbe med her. Som leder for laget er det naturlig at kritikken rettes mot han, men i dag er han faktisk flink til å gjøre grep for å endre kampbildet. Lichtsteiner og Mandzukic var veldig ineffektive i dag, og innhoppene til Costa og Sandro bidro til at Juve hevet seg betydelig. I kveld står også serieleder Napoli overfor en potensiell fallgruve når Roma står på motsatt banehalvdel! Neste kamp for Juve kommer allerede på onsdag når laget tar turen til London for å spille returoppgjøret i Champions League mot Tottenham!

 

Spillerbørs:

 

Buffon: Gjør en solid kamp. Relativt trygg med ball, og består prøvene Lazio setter han på med glans! 7.

Barzagli: Bidrar til å holde Immobile unna Buffon, og gjør en bra jobb. Også ganske trygg med kula, og gjør få feil. 7.

Benatia: Sjefen i forsvaret. Står nydelig opp i duellene, bryter bra foran, og spiller veldig trygt. Holder Buffon tilnærmet arbeidsledig. 7,5 BB.

Rugani: Får en sjelden start, og gjør sakene sine bra. Spiller trygt og enkelt. Forsvarsrekka var faktisk veldig solid, og nøytraliserer Immobile veldig bra. 7.

Lichtsteiner: Forsvaret var bra, men midtbanen var ikke like solid. Sliter med å følge Lukaku bakover, sliter med utspilling bakfra, og er fraværende offensivt. 5.

Khedira: Det begynner å bli en stund siden tyskeren var god nå. Igjen ser han tung ut, bommer på mange pasninger, og tar heller ikke godt nok for seg i duellene. 5.

Pjanic: Han prøver, men har få å spille med, ettersom vingene var svake, Mandzukic ble kriget ut av oppgjøret, og Khedira og Matuidi gang på gang spilte bort ball. Viser seg imidlertid frem i periodene Juve er bra. 6,5.

Matuidi: Løper mye og villig, er mye involvert grunnet dette, men er svak med ball i dag. Mister flere ganger ball alt for enkelt, og spillet stopper for ofte opp når han har ball. 6.

Asamoah: Sliter med å prege oppgjøret. Klarer ikke stoppe Lulic, som gang på gang fikk slå innlegg fra ghaneserens side, og som Lichtsteiner er han lite med fremover og i oppspillsfasen også. 5,5.

Dybala: Er frisk i starten, før han forsvinner ut av oppgjøret. Dukker opp igjen mot slutten, og drar frem en fantastisk scoring som avgjør oppgjøret! 7.

Mandzukic: Finner seg ikke til rette i oppgjøret. Ble vekslende mellom spiss og venstreving, og fant aldri helt ut av hvor han skulle være. Blir også kriget ut av kampen. 5.

 

Costa: Utfordrer fantastisk gang på gang, og ser tidvis umulig å ta ballen ifra! Mangler dessverre litt sluttprodukt, men setter bra fart i laget. 7.

Sandro: Månedens spiller fra februar kommer inn, og gjør et godkjent innhopp. Bidrar til å gjøre venstresiden bedre og mer effektiv fremover. 6,5.

Chiellini: IG.