Lazio - Juventus, 03.03.18 kl. 18:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 3. mars 2018 kl. 11:00

Knalltøff bortekamp og revansjemulighet venter et skadeskutt Juventus. 

Både Lazio og Juventus er inne i et meget tett kampprogram. Spesielt kveldens hjemmelag, som har spilt seks kamper på de siste tre ukene, kjenner nok at de kunne trengt en pause. Før den tid skal de ta i mot seks ganger regjerende Serie A-vinner Juventus, som de har slått to av to ganger denne sesongen. 

Det var år og dag siden sist Lazio hadde tuktet Bianconeri før årets sesong. Sett bort fra semifinale-triumfen til hovedstadslaget i Coppa Italia fra 2013, måtte vi et tiår tilbake i tid, da også i cupen. Sett under ett har Juventus hatt stålkontroll på Aquile. Derfor har resultatene disse to i mellom denne sesongen vært oppsiktsvekkende. Lazio vant både supercup-finalen og oktober-oppgjøret i Torino, og nå er det tid for revansje. 

Simone Inzaghi har virkelig gjort en god jobb siden han overtok roret i Lazio et par år tilbake. Den tidligere spissen har levert cupfinale, gode resultater i Europa og etablert laget som en utfordrer til Champions League-plass neste år. I øyeblikket ligger laget hans på 3.plass i Serie A, like foran Inter og Roma. Etter å ha røket ut av cupen på straffer mot Milan i midtuka, handler alt nå om å sikre en CL-plass til neste år, noe det bør være gode muligheter for. Da må man tåle et tøft kampprogram, og å få med seg et nytt resultat mot Juventus med 120 minutter i beina fra midtuka hadde vært en ny bragd fra Inzaghis menn. 

Lazio spiller stort sett 3-5-1-1, og om de får til den direkte fotballen de prøver på er de et fyrverkeri å se på. Med 64 mål er de mestscorende i ligaen så langt, og deres danger man er utvilsomt Ciro Immobile, som er toppscorer i Serie A med 23 mål på 23 kamper. Juventus trenger nok ingen påminnelse om dette, da italieneren scoret begge i Torino tidligere i sesongen. Milinkovic-Savic er kanskje Serie As heteste salgsobjekt for tiden, og den 23 år gamle serberen er nærmest komplett. Albanske Strakosha har dessuten vist seg å kunne være en matchvinner for de lyseblå bakerst, og han reddet to straffer mot Milan for et par dager siden, samt Dybalas overtidsstraffe i høst. Lazio har nok av kvalitetsspillere å se opp for, og mangler kun tidligere Juve-kjenning Caceres (skadet) og løpsmaskinen Marusic (suspendert). Det betyr at Inzaghi kan stille følgende ellever:

(3-5-1-1): Strakosha; Bastos, De Vrj, Radu; Basta, Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic; Luis Alberto; Immobile. 

For Juves del er forhåpentligvis beina noe kvikkere, da man slapp å møte Atalanta sist helg. En kamp på autopilot mot Bergamo-laget i cupen på onsdag gjorde at man kan fokusere fullt og helt på en definerende uke for sesongen, da Lazio og Tottenham venter. Da er det fryktelig synd at skadeforfallene fortsetter å renne inn, og man kan jo undre seg på hva som skjer på treningsfeltet da dette gjentar seg gang på gang. Allegri må definitivt klare seg uten Higuain, Bernardeschi, Cuadrado og De Sciglio, som alle sliter med skader. Spesielt Pipita kjemper en desperat kamp mot klokka for å bli klar til Wembley neste uke. 

Seneste nytt indikerer at Mandzukic også er tvilsom til kveldens batalje, noe som gjør at man igjen har begrensede muligheter framover i banen - til tross for å ha hentet inn to spillere spesifikt for å unngå dette i sommer. Det fortjener nok et lite hjertesukk, la oss håpe at Mario blir klar. Ellers forventes Chiellini å hviles foran London-turen, og Dybala er endelig tilbake fra start. Her er potensiell lagoppstilling for Juventus:

(4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic. 

Nå handler alt om å fortsette jakten på Napoli, som har fire poengs forsprang, en kamp mer spilt, og tar i mot Roma senere på kvelden. Poengtap og Napoli-seier er kritisk, og Juventus må definitivt heve spillet fra de foregående kampene for å klare seier i hovedstaden. Hele sesongen har middelmådige prestasjoner blitt unnskyldt med at 'det er i mars vi skal være i toppform' - vel nå er mars her, og sesongen skal avgjøres. Da er det på tide å steppe opp, og vise at ambisjonene om å gå til topps både hjemlig og i Europa kan rettferdiggjøres. Scenen er satt, og det er duket for en strålende fotballkamp. Nå skal vi ha revansje. 

Kampen dømmes av Luca Banti, og vises på Viasport 2. 

Forza Juve!