Chievo Verona - Juventus, 27.01.18 kl. 20:45


Skrevet av Peder Guldbrandsen
Lørdag 27. januar 2018 kl. 14:27

I den kommende 22. serierunden gjester Juventus Stadio Marc'Antonio Bentegodi for å ta med seg tre viktige poeng hjem til Torino. 

Bianconeri har hatt en solid start på nyåret, og denne gangen er et fysisk robust Chievo et hinder i veien for at Juve skal få dyttet Napoli ned fra ledertronen. På papiret er denne kampen alt annet enn åpen, og Juventus har stort sett hatt god kontroll på motstanderne i årene som har gått. De siste 29 møtene mellom lagene har endt med 21 seire, 7 uavgjort og 1 tap mot De Flyvende Eslene. Forrige møte mellom de to lagene endte med en overlegen 3-0 seier til Bianconeri, der Hetemaj satte ballen i eget nett, og ved ytterlige scoringer av Higuain og Dybala. Allegri er uansett raskt ute med å si at historikken og resultatene til Chievo ikke skal senke guarden til et defensivt storspillende Juventus. 

 

En gledelig nyhet for alle supportere er at Gianluigi Buffon er tilbake fra skadeopphold, og er tatt ut i 20-manns troppen til møtet i Verona. Allikevel ryktes det at Gigi vil bli hvilt i oppgjøret til kampen mot Atalanta i Coppa Italia på tirsdag. Tatt i betraktning at Wojciech Szczesny har hatt en fenomenal periode de siste månedene, så er ikke dette verdens undergang. Polakken har vært så strålende at det ikke er like store bekyrimger rundt Gigis arvtaker som det var for et par år siden. En håper også på at Mehdi Benatia vil fortsette storspillet i hjertet av Juventus-forsvaret, og at kreativiteten og effektiviteten i midtbane- og angrepsleddet vil gå som smurt. Marchisio er tilbake i trening, og vil mest sannsynlig være klar til møtet med Atalanta, samt at CuadradoDybala og Höwedes er ute med skade til dagens oppgjør. Allegri åpner også for at Chiellini kan komme til å bli spart til kampen, samt at Sturaro kan få sjansen i midtbaneleddet. 

 

Chievo ligger per dags dato på 13. plass i ligaen, og har hatt en ganske variabel sesong. Laget Juventus møter på Bentegodi har ikke vunnet på sine siste sju kamper. Forrige serierunde endte med et knusende nederlag mot Lazio der tidligere kjenning Ciro Immobile hamret inn fire(!) mål i et 5-1 tap. Allikevel har eslene vist tidligere denne sesongen at de har en god omstillingsevne, hvor de har tatt med seg poeng mot både Napoli og Roma. Chievo er også det laget i ligaen som har tatt med seg flest poeng fra tapende posisjoner, så det skal ikke være nødvendig å spille nonchalant ved eventuell ledelse. Lagets styrker ligger i det fysiske, hvor Chievo er et av ligaens beste på offensive dødballer, samtidig som de ikke er spesielt godt organiserte på defensive dødballer. Midtbanespiller Valter Birsa er sammen med Miralem Pjanic spilleren med flest målgivende fra dødballer de siste to sesongene.

 

Forventede startoppstillinger:

Chievo Verona (4-3-1-2): Sorrentino; Cacciatore, Dainelli, Tomovic, Gobbi; Bastien, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Pucciarelli, Stepinski.

Juventus (4-3-2-1): Szczesny; De Sciglio, Barzagli, Benatia, Asamoah; Khedira, Pjanic, Sturaro; Douglas Costa, Mandzukic; Higuain.

 

Kampen sendes på Viasport 2.