To Juve-menn på årets UEFA-lag


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 11. januar 2018 kl. 16:54

8,8 millioner mennesker har stemt frem årets lag for 2017, og det inkluderer to Juventini.

Mot slutten av hvert år arrangerer UEFA en avstemning på sine hjemmesider. Her får brukerne mulighet til å plukke ut det de mener har vært de beste 11 spillerne i året som har gått. Erfaringsmessig speiler denne kåringen bedre realitetene enn for eksempel den årlige FIFA-kåringen. Denne gangen er Juventus representert med to spillere - Gianluigi Buffon og Giorgio Chiellini.

#1 er med for femte gang, og ble valgt inn også i 2016, mens Chiellini er med for første gang. Med henholdsvis 42 og 37 prosent av stemmene ble spillere som De Gea, Oblak, Pique og Bonucci slått på veien dit. Dani Alves, som spilte i Juventus halve sesongen, nådde også laget - sannsynligvis mest på bakgrunn av prestasjonene i svart-hvitt. I tillegg var Alex Sandro, Miralem Pjanic og Paulo Dybala nominert uten å nå helt opp. 

Dette bekrefter det vi alle vet, nemlig at 2017 var et meget sterkt år fra Juventus med to titler og ny CL-finale. Det er imidlertid fint å se at det vanker anerkjennelse for prestasjonene også utenfor Italias grenser. Juve er eneste lag utenom Real Madrid med mer enn en representant. Her er årets lag fra UEFA:

(4-4-2): Buffon; Alves, Ramos, Chiellini, Marcelo; De Bruyne, Modric, Kroos, Hazard; Messi, Ronaldo.