Tre hardt tilkjempede poeng på Sardinia.


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 7. januar 2018 kl. 00:05

Juventus fikk veldig hard kamp om poengene mot Cagliari, men etter kontroversielle hendelser og dommer Calvarese i fokus trakk Juve det lengste strået.

Cagliari (3-5-2): Rafael; Romagna, Ceppitelli, Pisacane (Gianetti 88); Farago, Barella (Van der Wiel 86), Cigarini, Ionita (Sau 69), Padoin; Farias, Pavoletti.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro; Khedira (Mandzukic 60), Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (Lichtsteiner 79); Dybala (Costa 50); Higuain.

 

Juventus åpnet kampen i et forrykende tempo, og kunne i løpet av kort tid ha tatt ledelsen ikke mindre enn tre ganger. Paulo Dybala sendte ett frispark fra godt hold i tverrliggeren, Federico Bernardeschi sendte en avslutning i stanga, og Medhi Benatia fikk en scoring korrekt annullert for offside. Etter en halvtime uten belønning for strevet sank intensiteten i oppgjøret, og Cagliari spiste seg inn i oppgjøret. De tvang også Szczesny til å utføre to redninger i verdensklasse før pause.

Cagliari fortsatte å kjempe i andre omgang, og kriget Juve i stor grad ut av stilen. Ting så heller ikke lyst ut da Paulo Dybala måtte ut med det som så ut som en strekk i starten av omgangen. Det så dermed ut til å bli en av de «de» kampene for Juve. Men etter omtrent 70 minutter eksploderte det. Benatia og Pavoletti barker sammen i en duell, og Pavoletti blir liggende nede, mens vertene fortsetter angrepet. Juve bryter imidlertid raskt, og kontrer ved Douglas Costa. Brasilianeren drar av motstander og slår et hardt lavt innlegg Bernardeschi enkelt styrer forbi Rafael. Cagliari raste, og mente dommeren burde se situasjonen med Benatia og Pavoletti på nytt med VAR. Det gjorde han imidlertid ikke, og målet ble stående. Kort tid etterpå raste hele Cagliari igjen, og igjen var Federico Bernardeschi i kontroversenes sentrum. En ball sendes inn i feltet der Bernardeschi hopper på klønete vis, og blokket kula med overarmen. Heller ikke denne gangen ble bønnene deres hørt, og spillet gikk videre. Juventus fikk mer kontroll over oppgjøret igjen etter dette, og ror til slutt inn seieren.

Med denne seieren holder Juve følge med Napoli, som ligger på toppen av tabellen ett poeng foran etter at de beseiret Hellas Verona 2-0 tidligere i dag. Roma tapte imidlertid 2-1 for Atalanta, og Inter bare klarte 1-1 mot Fiorentina. Juve og Napoli bygger dermed en liten luke på toppen av tabellen, og det er for øyeblikket 8 poeng mellom Juve på andre og Inter på tredje. Scudettokampen begynner dermed å se ut som en krig mellom Juve og Napoli. Nå venter en pause på to uker, før det sparkes i gang igjen når Genoa kommer på besøk.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Leverer en rekke verdensklasseredninger, og har virkelig brukt Buffons skadefravær til å roe nervene til fans som har vært bekymret for livet etter Gigi. 9 BB.

Barzagli: Gjør en godkjent jobb på backen, og vinner flere dueller. Har imidlertid lite å kjøre på med fremover. 6,5.

Benatia: Ikke like dominant som de forrige kampene, og er muligens litt heldig som ikke fikk flere avgjørelser dømt mot seg. Er likevel Juves beste forsvarer igjen. 7.

Chiellini: Roter en del med ball, og bommer på to situasjoner som fort kunne blitt skjebnesvangre. Må bandasjere hodet etter å ha skallet med motstander, og hever spillet sitt etter dette. 6,5.

Sandro: Begynner kampen bra, og er god i den første halvtimen der Juve presser på, men prestasjonene synker dessverre noe utover i kampen. Er imidlertid villig fremover, og slår et par fine innlegg. 6,5.

Khedira: Gjør en ok figur på midtbanen, uten å utmerke seg veldig hverken positivt eller negativt. Byttes ut etter å ha blitt overfalt av Szczesny på en dødball. 6,5.

Pjanic: Også Pjanic er veldig god i starten av oppgjøret, før han gjør mer og mer slurv. I den andre omgangen er han svak. 6.

Matuidi: Løper mye, og vil veldig mye. Alltid villig både fremover og bakover, og gjør en veldig viktig jobb på midten. 7.

Bernardeschi: God kamp av vingen. Åpner oppgjøret veldig friskt, og har en kule i metallet bak Rafael. Blir også matchvinner med en fin scoring, før han er noe heldig som ikke lager straffe. 7,5.

Dybala: Opp og ned med Juvelen i dag. Begynner friskt og er aktiv, og har et frispark i tverrliggeren. Blir dessverre mer usynlig og dyp utover i kampen. Må dessverre ut med skade. 6,5.

Higuain: Litt stille kamp fra Higuain, og klarer ikke skape noen skikkelige målsjanser. Er dessverre inne i en litt tøff periode nå. 6.

 

Costa: Kommer inn for Dybala, og er veldig flink til å involvere seg. Alltid villig til å utfordre, og lykkes ofte. Leverer en strålende assist på målet. 7,5.

Mandzukic: Sliter med å involvere seg skikkelig, og selv om han jobber mye er han ikke veldig aktiv i spillet. 6.

Lichtsteiner: Kommer inn for å trygge seieren, og gjør en fin jobb. 6,5.