Cagliari – Juventus, 06.01.18 kl. 20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 6. januar 2018 kl. 12:20

Juventus sparket i gang det nye året med en sterk seier i Derby della mole i Coppa Italia i midtuken, men nå er det tilbake til "business as usual" med kamp i Serie A. Denne gangen tar "den gamle damen" turen til Sardinia, og bortekamp mot Cagliari.

Juventus ser ut som selv igjen, og vinner kamper på det settet vi har blitt vant til. Defensiven ser sterk ut, og laget skaper nok sjanser til å sette mer enn nok mål til å vinne kamper. Massimiliano Allegri ser altså igjen ut til å få laget til å «peake» når det nærmer seg våren og de avgjørende kampene står for tur. Ved å legge om fra en midtbaneduo til en trio har man vært i stand til å kontrollere kamper i større grad enn i starten av sesongen, og resultatet av dette har bidratt til at Juve bare har sluppet inn ett mål de siste 10 kampene. Meget sterke resultater. Det er altså et Juve i meget solid form som gjester Cagliari. Etter noen kamper på benken ser Paulo Dybala ut til å ha funnet tilbake til seg selv igjen, og Juvelen scoret to mål i fjorårets siste kamp mot Hellas Verona. En annen som ser stadig bedre er Douglas Costa som var banens beste mot Torino på onsdag, men brasilianeren ventes å starte på benken. Medhi Benatia er også i sitt livs form, og sammen med de andre tidligere Romaspillerne Szczesny og Pjanic har han dannet et meget sterkt defensivt fundament. Med seier ikveld vil også Juve og Napoli stikke litt i fra helt i toppen av tabellen ettersom Inter fremdeles ikke har vunnet i Serie A på fem kamper, og har gått på en solid smell etter at de rodde i land ett 0-0 resultat mot Juve. Allegri stiller dessverre med en noe redusert tropp, ettersom Marchisio, De Sciglio, Buffon og Höwedes sliter med skader.

Cagliari har hatt en sesong omtrent som forventet så langt, og ligger på en 15 plass før kveldens oppgjør. De tok imidlertid en kruttsterk seier mot Atalanta sist, og har nok av kvaliteter til å gjøre livet surt for motstandere som tar lett på oppgaven. Det er imidlertid et lag et scudettojagende Juve skal slå. Kampen byr for øvrig på et hyggelig gjensyn med sliteren Simone Padoin som hadde noen år som squadplayer for Juve, og tidligere Juventus Primaverakaptein Filippo Romagna. Ellers er Luca Cigarini en fin dirigent på Cagliaris midtbane der han sammen med stortalentet Niccolo Barella gjør en solid jobb. Barella har nylig signert en ny kontrakt med Cagliari, til tross for interesse fra blant annet Juventus. På topp ventes laget å stille med Leonardo Pavoletti og Diego Farias. Begge to er menn som på en god dag er i stand til score mål, og plage forsvarere. Laget stiller uten Joao Pedro og Miangue.

 

Gazzetta dello sport tror lagene vil stille slik:

Cagliari (3-5-2): Rafael; Romagna, Ceppitelli, Pisacane; Farago, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin; Farias, Pavoletti.

Juventus (4-3-2-1): Szczesny; Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Dybala; Higuain.

 

Kampen sendes på Viasport 2 og Viaplay, med dyktige Paul Thomas Clay til å stødig lose oss gjennom begivenhetene. God kamp og Forza Juve!