Pjaca på utlån til Schalke


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 4. januar 2018 kl. 22:08

I dag ble det bekreftet at unggutten skal bruke resten av sesongen på å finne formen i Bundesliga.

Tidlig i fjor pådro Marko Pjaca seg en alvorlig kneskade som holdt ham på sidelinjen mesteparten av 2017. Siden oktober har han imidlertid gradvis kommet seg tilbake, med flere opptredener for juniorlaget og plass i et par kamptropper for A-laget. Det har ennå ikke blitt spilletid for 22-åringen i Juventus denne sesongen, og derfor har det vært enighet mellom partene om at et utlån trengs for at toppformen skal finnes. Med overgangsvinduet reåpnet tok det ikke lange tiden før en deal var i boks, med mange interessenter i bildet.

Destinasjonen ble altså, som det var ryktet en stund, Schalke 04. Tidligere i dag gjennomgikk Pjaca medisinske tester, og signerte en låneavtale som binder ham til Gelsenkirchen-klubben ut sesongen. Schalke, som ligger på 2.plass i Bundesliga, vil utvilsomt tilby driblevingen mer spilletid enn han hadde fått i Juve, spesielt med tanke på den økte konkurransen om plassene i Torino. Schalkes sportsdirektør Heidel tilføyde dessuten at han var sikker på at Pjaca 'kunne hjelpe dem umiddelbart', hvilket lover godt for spilletiden. I tillegg til å gjøre det bra i ligaen er Schalke i kvartfinalen i den tyske cupen.

Hovedpersonen selv var positiv, og hevdet at Juve-lagkamerat Benedikt Höwedes var viktig for hans endelige beslutning. 'Vi har snakket mye, og han hadde kun positive ting å si om klubben og fansen. Treneren har introdusert meg til spillestilen, og jeg likte den. Nå håper jeg på så mange kamper som mulig', meldte Pjaca til Schalke TV etter at overgangen var et faktum. 

Det er bare å håpe på det samme, og det blir spennende å følge Pjacas utvikling i Schalke.