Juventus - Torino, 3.1.2018, kl. 20:45


Skrevet av Sindre Bowitz Larsen
Onsdag 3. januar 2018 kl. 16:15

Det er klart for sesongens andre Derby della Mole når Torino gjester Allianz Stadium i kveld for kvartfinalen i årets Coppa Italia. Kveldens vinner møter Gasperinis høytflyvende Atalanta, som sto for en kjempeprestasjon da de slo Napoli 2-1 på bortebane i går kveld. 

Coppa Italia har de siste årene rukket å bli en eneste stor seiersmarsj for Juventus, med sine tre strake titler etter at Max Allegri ankom klubben. Det har ikke alltid vært slik, og det gikk faktisk 20 år mellom triumfen i 2015 og den forrige i 1995, tidlig i Marcello Lippis første periode i klubben. 

Til kveldens kamp kommer et Torino-mannskap med mye å revansjere, etter at det ble stygge 0-4 sist de gjestet samme stadion. Den gangen ble Daniele Basellis tidlige utvisning utslagsgivende, da et Juve anført av en strålende Dybala valset over byrivalene sine. Til tross for et par overlegne resultater, har vi de siste årene fått et par knalltøffe oppgjør mot kveldens gjester, og et av de sterkeste minnene forblir Pirlos avgjørende scoring i 2-1-seieren i 2014/15. 

Sesongen så langt har vært variabel for Mihajlović' gutter. Etter at spydspiss Belotti tidlig røk på en kneskade, slet laget veldig foran mål, og mange ropte på Mihajlović' avgang. Laget har ikke klart å vinne mot antatt svakere motstandere, og har spilt hele 10 uavgjorte seriekamper i sesongens første halvdel. Til tross for en litt skuffende sesong så langt, er troppen er likevel full av gode spillere som man skal se opp for. Kamptroppen til i kveld er noe dessverre noe skadeskutt, så det blir ingen Belotti, Sirigu eller Barreca fra start for gjestene i kveld. Vi kan likevel legge merke til at Torino er forventet å stille med tre tidligere Juventus-spillere fra start; Rincón, Iago Falque og Molinaro. 

Hva gjelder Juventus, har Allegri vært klinkende klar på at laget må prestere bedre enn de gjorde i 3-1-seieren mot Verona lille nyttårsaften. Å vinne Coppa Italia er en av sesongens målsetninger, og kommer til å bli prioritert, noe som gjenspeiles i laguttaket som meldes fra Italia i timene før kampstart. Til manges glede rapporteres det om Marchisio fra start, i tillegg til at Rugani får tillit fra start for første gang siden bortetapet mot Sampdoria. Etter at Benatia har spilt så godt som han har gjort de siste to månedene, har veien tilbake virket lang for den talentfulle stopperen. Vi håper å se en heltent Rugani fra start mot Torino i kveld, sammen med en Dybala klar for å bygge videre på det han levere i Verona for fire dager siden. Forza Juve! 

Forventede ellevere: 

Juventus (4-3-2-1): Szczesny; Lichtsteiner, Rugani, Barzagli, Asamoah; Marchisio, Pjanić, Matuidi; Dybala, Douglas Costa; Higuaín.

Torino (4-3-3): Milinković-Savić; De Silvestri, N'Kolou, Burdisso, Molinaro; Obi, Rincón, Baselli; Falque, Niang, Berenguer.