Olympiakos - Juventus, 05.12.17 kl. 20.45


Skrevet av
Tirsdag 5. desember 2017 kl. 16:20

Sesongen defineres når Juventus i kveld jakter avansement borte på Georgios Karaiskakis Stadion i Hellas.

Foran siste runde er status i gruppen at Barcelona allerede er videre som gruppevinner med sine elleve poeng grunnet innbyrdes oppgjør. Juventus ligger på andreplass med åtte poeng, ett foran Sporting på tredje. Det betyr at dersom Sporting vinner borte på Camp Nou, mot et Barcelona-lag som egentlig ikke har noe som helst å spille for, må Juventus vinne i Hellas for å avansere. Om Sporting ikke makter å vinne er Juventus uansett videre på grunn av innbyrdes oppgjør mot portugiserne. Bookmakerne føler seg ganske trygg på at Juventus gjør jobben selv, samtidig som sannsynligheten for at Barcelona taper hjemme er lav. Kampene skal likevel spilles først.

Allegri har naturligvis vært ganske tydelig på at alt annet enn et avansement er uakseptabelt og kommer til å stille best mulig mannskap. Det er ventet at laget går ut formasjonsmessig som mot Napoli, men med noen endringer. Etter en periode med mye rart forsvarsspill ser det endelig ut til at de defensive trekkene har virket, der Juventus har holdt nullen i tre strake kamper, ledet av en Benatia i storform. Selv om Chiellini mangler i kveld med magesjau bør forsvaret stå sterkt med enten Barzagli eller Rugani. Videre er både Buffon og Pjanic tvilsom med ulike muskulære problemer, dere Szczesny og Marchisio står klar dersom de må kaste inn håndkleet. Resten av laget bør være spikret.

4-3-2-1: Buffon; De Sciglio, Barzagli, Rugani, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Matuidi; Costa, Dybala; Higuain

For Olympiakos handler denne kampen kun om ære, en god opplevelse og et fin avslutning på årets sesong i Europa. Med ett poeng etter fem kamper havner grekerne uansett helt sist i gruppen, men de er ute etter å pynte på statistikken foran egne fans. Stadion er ventet bortimot fullsatt, med en klar forventning om at norske Elabdellaoui og co gir alt i kveld. Forventet lagoppstilling:

4-3-2-1: Proto; Elabdellaoui, Nikalaou, Engels, Koutris; Romao, Tachsidis, Fortounis; Marin, Pardo; Djurdevic

Det er nok ingen underdrivelse å påstå at Juventus vil gå ut forsiktig og samtidig har et øye med på hva som skjer i Barcelona. Selv om fokuset er på å gjøre jobben selv, vil Allegri sørge for å ha nok bytter utover i andre omgang til å kunne snu et kampbilde ved behov. Cuadrado, Bernardeschi og Mandzukic er alle med i troppen og angivelig klar for dyst.

Forza!