Året 2008 ble avsluttet med resultatmessig stil, selv om det fantastiske spillet lot vente på seg på Atleti Azzurri d’Italia i Bergamo.

Juventus
Manninger; Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Marchisio (Zanetti ’86), De Ceglie (Salihamidzic ’74); Amauri, Del Piero.

Atalanta
Coppola; Garics, Talamonti (De Ascentis ’46), Pellegrino, Manfredini; Pinto, Guarente, Padoin, Valdes (Vieri ’46); Doni, Floccari.

Førtste omgang var en kjedelig affære. Atalanta startet friskt de første ti minuttene, men fikk aldri satt Manninger på noen store prøver i Juventusmålet.

Juventus scoret det første målet, men Giorgio Chiellini ble korrekt avblåst for offside. Etter 30 spilte minutter i Bergamo kjempet Sissoko ballen videre til en offsideplassert Marchionni, men linjedommeren enset ikke dette og Marchionni la et nydelig innlegg inn til Del Piero som scoret sitt 20. seriemål i kalenderåret 2008.

Etter 37 minutter var det Nicola Legrottaglie sin tur å doble ledelsen for Juventus med et flott hodestøt etter en corner fra venstre. Juventus gikk til pause med en 2-0 ledelse i en ikke alt for overbevisende førsteomgang i Bergamo. Det skal også sies at både Doni og Floccari hadde noen brukbare sjanser, men ingen var for vanskelige for Juventus østerriske målvakt.

Atalantas Erik Hamrén-kopi gjorde et sjakktrekk i pausen. Han tok ut Valdes og satt inn ringreven Christian Vieri. Den tidligere Juventusspilleren brukte ikke mer enn to minutter før det var kamp igjen. Vieri slet seg fra markeringen i feltet på en corner, og fikk styre inn Atalantas redusering uten noen som helst form for press.

Atalanta tok mer og mer over utover i kampen, men de helt store sjansene uteble. I stedet var det Juventus nye toppscorer, Amauri, som økte Juventus ledelse til 3-1 og avgjorde kampen i det 79. minutt. Et godt innlegg fra høyre ble, som vanlig, ekspedert med hodet fra den 188 cm lange spissen.

Skal man begynne å liste opp gjestenes beste spillere var det ikke så mange som viste seg noe spesielt fram, i verken den ene eller andre retningen. Jeg velger å gi mine stjerner til følgende: ***Alex Manninger **Nicola Legrottaglie *Amauri

En god seier i en ikke alt for overbevisende kamp for Il Bianconeri.