Sterk triumf i løvens hule!


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 1. desember 2017 kl. 23:50

En scoring fra Gonzalo Higuain på sin gamle hjemmebane sikrer Juventus sin andre Serie A-seier på San Paolo siden 1997! Og luken kuttes til ett fattig poeng. Scudettokampen lever!

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui (Maggio 76); Allan (Zielinski 67), Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne (Ounas 76).

Juventus (4-3-2-1): Buffon; De Sciglio (Barzagli 84), Benatia, Chiellini, Asamoah; Khedira (Marchisio 67), Pjanic, Matuidi; Costa (Cuadrado 79), Dybala; Higuain.

 

Det var enorm hype rundt kveldens toppoppgjør mellom Juve og Napoli, og oppgjøret var ansett som kampen som omsider skulle bekrefte Napolis status som favoritter til å vinne Serie A. Kampen var utsolgt i god tid før kampstart, og endelig skulle Napoli tukte overmennene fra nord. Slik gikk det imidlertid ikke, og Juventus kan ha sikret seg et viktig mentalt overtak over Partenopei.

Juventus hadde en mer positiv åpning på kampen enn man trodde på forhånd, og begge lag hadde snust på noen halvsjanser de første ti minuttene. Det var en herlig nerve på kampen, det ble gått til i duellene, og alt ble gjort skikkelig. Det måtte dermed noe spesielt til for å få overtaket i oppgjøret. Og etter 13 minutter fikk vi nettopp det. Juventus bryter et angrep helt nede i egen boks, og lynraske Douglas Costa satte fart fremover. Han forserer lekkert noen Napolimenn før han slipper til Dybala. Juvelen avanserer flere meter, før han på 20 meter trer gjennom rekkekamerat og folkefiende nummer 1 i Napoli. Gonzalo Higuain. Superspissen gjør ingen feil alene med Reina, som fortvilet ser ballen trille forbi han og i nettmaskene. Juventus tok ledelsen, og Higuain feiret målet denne gang! Napoli tok litt mer tak i ball etter dette, klarte aldri å virkelig true Gigi Buffon. Juventus kontrollerte kampen komfortabelt uten ball, på en måte vi har sett for lite av denne sesongen. Napolis offensive trio ble helt isolert hver for seg, og det eneste hjemmelaget skapte var halvsjanser etter enkeltmannsprestasjoner eller slurv fra Juventus. Lagene gikk dermed til pause på 0-1, og Juventus hadde fått kampen inn i akkurat det sporet de ønsket.

Den andre omgangen var veldig lik slik den første avsluttet, og Napoli trillet fortvilet ball uten å finne rommene de ønsket seg. Det gikk lenger og lenger tid mellom hvert offensive initiativ fra Juve, men man hadde veldig god kontroll bakover. Napoli kom til flere avslutninger, men det ble skutt med løskrutt, og Buffon ble ikke satt på de store prøvene. Når Lorenzo Insigne måtte kaste inn håndkleet et stykke ut i omgangen gikk også litt av luften ut av hjemmelaget.

Juve ror dermed i land en veldig solid seier i årets vanskeligste bortekamp, og igjen ser forsvaret virkelig solid ut. I kveld leverte hele laget en bra kamp, men det er verdt å gi litt ekstra skryt til noen av de mest utskjelte på laget. Kwadwo Asamoah leverer nok en god kamp på venstrebacken, og pusher virkelig en Alex Sandro litt ute av form. Mehdi Benatia leverer sin tredje kanonkamp på rad, sterkt når to av motstanderne heter Barcelona og Napoli. Til slutt en ekstra klapp på skulderen til Mattia De Sciglio, som følger opp sitt første Serie A mål sist med å nøytralisere Lorenzo Insigne ikveld.

Med denne seieren kuttes luka til tabelltoppen til ett poeng, mens Roma tidligere i dag slo Spal 3-1. Inter er nå det eneste ubeseirede laget i serien, og tar imot Chievo hjemme på søndag. Det er dermed uhyre tett i toppen av Serie A, og i øyeblikket er det 4 poeng som skiller Napoli på topp fra Roma på fjerde. Inter vil imidlertid ta over tabelltoppen med ett poeng med seier i sin kamp. Dette var imidlertid bare det første slaget i en tøff periode fremover, der avansement i Champions League venter, i tillegg til at Roma og Inter skal besøke Allianz Stadium før vi feirer jul.

 

Spillerbørs:

Buffon: Tar alt som sendes hans vei med største selvfølgelighet. Litt knot med ball i beina, men styrer forsvaret bra og ser aldri plaget ut. 7.

De Sciglio: Begynner å finne tilbake til den spilleren han var spådd å bli da han slo gjennom for Milan, og ble sammenlignet med Maldini. Selvsagt en veldig lang vei å gå før han er i nærheten av det nivået, men han har god kontroll på Insigne, og leverer veldig solid. 7,5.

Benatia: Også en spiller som virker å ha funnet tilbake til sitt gamle seg. Var stor mot Barcelona, tryggheten selv mot Crotone, og bunnsolid igjen ikveld. Holder sammen med resten av forsvaret Napolis trio fra hverandre, og har god kontroll på Mertens. 7,5. BB

Chiellini: Gjør en god kamp defensivt, men slår et par sjokkerende svake klareringer og oppspill som med litt uflaks fort kunne resultert i baklengs. 6,5.

Asamoah: Holder Callejon stille hele kvelden, og sørger for at spanjolen aldri får utnyttet farten sin, og løpene inn bak mot bakre stolpe. Også brukbart med fremover. 7.

Khedira: Lagets svakeste, men ikke dårlig. Litt lite synlig, men slår ikke bort baller, spiller trygt og dekker en del rom. 6.

Pjanic: Har noen stygge balltap i starten, men spiller seg stort opp. Dekker rom på midten, snapper pasninger, takler, og setter opp angrep. Veldig nære assist til Matuidi med en genial crosser mot bakre. 7.

Matuidi: Løper hele kampen, dekker massevis av rom, alltid villig fremover, og holder bredden til venstre når Juve angriper. Roter litt med ball, og brenner en stor mulighet som kunne punktert kampen. 7.

Costa: Et skikkelig uromoment på vingen. Plager Napoli så lenge han spiller, setter opp kontringen som gir seiersmålet, og flink til å ikke miste ball under press. Veldig god kamp! 7,5.

Dybala: Gjør mye jobb uten ball, men er flink til å bruke den konstruktivt de gangene han får kula. Leverer fine vendinger, lekre detaljer, og assisten på målet. Litt i overkant stille store deler av kampen dog. 7.

Higuain: Matchvinner på San Paolo, og stilner 65000 gale Napolitanere. Fantastisk i førsteomgangen, og jobber knallhardt. Ble mer isolert, og mindre ballspill på Higuain i andre omgang, men legger ned en solid mengde meter, og dekker bra med rom. 7,5.

 

Marchisio: Kommer inn midtveis i andre omgang for å trygge seieren. Ser ikke altfor mye til ballen, men kommer inn med friske bein og et kaldt hode. 6,5.

Cuadrado: IG.

Barzagli: IG.