Napoli – Juventus, 01.12.17 kl. 20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 30. november 2017 kl. 22:14

Italias to beste klubber de siste årene barker sammen på et fullsatt Stadio San Paolo fredag kveld, og napolitanerne lukter virkelig blod denne gangen. Kan Juventus ta med seg alle poengene fra årets vanskeligste bortekamp?

Juventus har hatt en noe trøblete sesong så langt, men likevel er avansementet fra gruppespillet i Champions League nesten i boks, og laget befinner seg tross alt bare fire poeng bak ubeseirede Napoli før fredagens oppgjør. Med seier her vil luken altså krympe til et fattig poeng. Dette kan legge grunnlaget for en virkelig thriller av en Scudettokamp. Hjemmelaget fra sør befinner seg for øyeblikket på toppen av tabellen, to poeng foran Inter, og fire foran Juventus.

Juventus tok en solid seier hjemme mot Crotone sist, og ønsker å virkelig få fart på sesongen. En seier borte mot Napoli vil på mange måter kunne bekrefte at laget er på vei, og at man er gode nok til å kunne ta den syvende strake scudettoen. Allegri har de siste kampene stilt opp laget i en 3-4-2-1 formasjon, og ventes å gjøre dette igjen. Dessverre har han enkelte utfordringer angående laguttaket. Gonzalo Higuain har nylig operert hånden sin, og det er usikkert om han blir klar til kamp på sin gamle hjemmebane. Enkelte kritikere hevder denne operasjonen var planlagt for å unngå å spille mot Napoli på San Paolo, til tross for at han spilte der i Cup og Serie i fjor, og scoret mål. Ellers ble det i dag klart at Mario Mandzukic og Benedikt Höwedes har fått noen muskelproblemer på trening, og ikke er med i kamptroppen. Mangelen på rene spisser gjør at Allegri ventes å stille med en kontringssterk trio på topp der Paulo Dybala vil operere som en falsk nier, med hurtige og driblesterke Juan Cuadrado og Douglas Costa på sidene. Ikke bli overrasket dersom vi får et Juventuslag som ønsker å ta fra Napolis offensive trio rom, for så å kontre mot et noe temposvakt forsvar som ventes å stå høyt.

Napoli på sin side vil med seier her virkelig validere scudettodrømmen sin. Luken vil øke til syv poeng, og de vil få bekreftet for seg selv at man kan slå Juventus, og få en mental boost. Men laget opplever også et stort press i forbindelse med oppgjøret. San Paolo er allerede utsolgt, og fansen krever seier mot erkerivalen. Så mye entusiasme rundt oppgjøret er det, at den kommende episoden av den populære TV-Serien Gomorrah er flyttet for å unngå kollisjon. Ettersom Napoli heller ikke virker å prioritere Champions League veldig høyt, vil et resultat her bli desto viktigere. Napoli stiller med fullt lag, med unntak av venstreback Faouzhi Ghoulam, som nok erstattes av Mario Rui. Det blir veldig viktig for Juventus å nøytralisere trioen på topp med Mertens, Insigne og Callejon. Dersom de gutta kan holdes i sjakk er det fullt mulig å skape trøbbel for en ikke like sterk defensiv lagdel.

 

Lagene ventes å stille slik:

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne.

Juventus (3-4-2-1): Buffon; Barzagli, Benatia, Chiellini; De Sciglio, Pjanic, Khedira, Sandro; Cuadrado, Costa; Dybala.

 

Oppgjøret blåses i gang fredag kveld 20.45 av dommer Daniele Orsato, og vises på Viasport 2 med alltid dyktige Rolf-Otto Eriksen bak mikrofonen. God kamp og Forza Juve!