Higuain er månedens spiller!


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 4. november 2017 kl. 10:23

I en middels oktober måned begynte endelig den argentinske målmaskinen å levere.

For oktober var langt fra noe fyrverkeri med fire seire, to uavgjort og ett tap. Tapet kom hjemme mot Lazio, et tap som ødela den to år lange rekken med strake hjemmeseire i Serie A. I Champions League ble Sporting til slutt slått 2-1 hjemme tidlig i måneden, før Higuain berget et sent poeng på månedens siste dag i Lisboa. Det gjør at Juventus fremdeles ligger godt posisjoner for avansement, men førsteplassen ser mer eller mindre umulig ut. 

I løpet av oktober dabbet Dybalas voldsomme scoringsrate av, etter at han feide over flere målrekorder i september. I stedet fant hans landsmann etterhvert veien til mål, med fem scoringer denne måneden, hvorav fire kom i løpet av de siste tre kampene. Samtidig er det verdt å notere seg at Khedira scoret karrierens første hat-trick, i den absurde kampen i Udine hvor ti-mannssterke Juventus herjet. Videre har Bernardeschi fått noen starter og levert to scoringer og en assist. Douglas Costa står på sin side med en scoring og tre assist denne måneden. I mine øyne er det på høy tid at de to nyinnkjøpte vingene får mer spilletid, men det hører til en annen sak.

Det er imidlertid ingen tvil om at Higuain har vært tungen på vektskålen for Juventus. En strålende scoring i Bergamo innledet måneden, før de siste tre kampene har vist hvor dødelig presis Higuain kan være. Det oppløftende er at han også er blitt betydelig mer involvert i banespillet; en nødvendighet for en spiller som leder Juventusangrepet og kom med en så heftig prislapp. Man skal heller ikke se bort fra at scoringsformen kan holdes vedlike med Benevento som gjester på Juventus Stadium i morgen formiddag. Kulerammen er klar! 

Månedens kamper:

Atalanta 2 - 2 Juventus; Bernardeschi, Higuain (Bernardeschi)

Juventus 1 - 2 Lazio; Douglas Costa

Juventus 2 - 1 Sporting; Pjanic, Mandzukic (Douglas Costa)

Udinese 2 - 6 Juventus; Samir (sm), Khedira (Cuadrado), Rugani (Dybala), Khedira (Rugani), Khedira (Higuain), Pjanic (Alex Sandro)

Juventus 4 - 1 SPAL; Bernardeschi (Douglas Costa), Dybala, Higuain, Cuadrado (Douglas Costa)

Juventus 0 - 2 Milan; Higuain (Dybala), Higuain (Asamoah)

Sporting 1 - 1 Juventus; Higuain (Cuadrado)