Higuain reddet uavgjort i Lisboa


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 31. oktober 2017 kl. 23:30

Det spøkte lenge for sjansene til videre avansement, med Higuain dukket opp i feltet drøye ti minutter før slutt og sendte Juventus et solid steg nærmere åttedelsfinalen.

For inntil Higuains utligningsmål var Sporting faktisk forbi Juventus på innbyrdes oppgjør, som betyr at vi ville vært avhengig av et resultat mot Barcelona i neste kamp for å ha avansementet i egne hender. Heldigvis klarte man til slutt å berge det ene poenget i det som var alt annet enn en imponerende forestilling.

Sporting: Rui Patricio; Ristovski (Petrovic 91), Coates, Andre Pinto, Jonathan; Battaglia, Bruno Fernandes, Bruno Cesar (Palhinha 64); Gelson, Dost (Doumbia 81), Acuna

Juventus: Buffon; De Sciglio (Douglas Costa 65), Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Khedira (Matuidi 69), Pjanic; Cuadrado, Dybala (Bernardeschi 83), Mandzukic; Higuain

 

Juventus startet riktignok kampen greit, men det tok ikke lang tid før initiativet dabbet av. Når Sporting da "litt ut av intet" fant veien til nettmaskene ble kvelden med en gang mye vanskeligere. Der Juventus i hjemmekampen virket komfortable og kontrollerte, var laget i kveld mye mer stresset og upresist. Det kan også stilles spørsmålstegn ved hvordan deler av laget ble komponert, når angrepssterke vinger i Bernardeschi og Costa til stadighet henvises til benk. Slik kampen utviklet seg ville man nok vært betydelig mer tjent med å starte Cuadrado på back og en av de nevnte på vingen, og gjerne også Matuidi for Khedira fra start. Allegri sliter tilsynelatende med å få de nye stjernene til å passe inn, eller så er han for godt vant med den mer defensive oppstillingen med Mandzukic og Cuadrado som nærmest tilbaketrukne vinger på hver sin side. Offensivt blir det tidvis veldig langt til mål og få rettvendte alternativer som kan utfordre og spilles fri, samtidig som bevegelsen og dynamikken i laget er noe haltende. 

Sesongen er enda lang, men det er snart på tide at Allegri finner ut hvordan man skal løse oppspillsfasen uten Bonucci, og hvordan Douglas Costa og Bernardeschi skal spille en rolle på fast basis. Forutsetningene for å skape et slagkraftig lag er absolutt til stede, men hittil denne sesongen er det lite som har vært overbevisende - selv om Juventus har levert mange mål i Serie A. 

BØRS

Buffon - 6 Kunne kanskje avverget skuddet til et mindre farlig rom før scoringen, men kan samtidig ikke lastes for målet. Har ellers en forholdsvis rolig dag på jobben. Bør i blant gå for klarering fremfor å spille lagkamerater i vanskelige situasjoner i utspillingsfasen.

De Sciglio - 5,5 Tilbake fra skade, men har fremdeles mye å bevise i Juventus. Leverer en helt gjennomsnitlig kamp, men virker ukomfortabel og treig i en del enkle valg. Bidrar i svært liten grad fremover.

Barzagli - 6 Jevn kamp, selv om han er nær å bli tatt på sengen et par ganger. Veldig viktig returløp for å avverge Gelson på vei igjennom midtveis i andre.

Chiellini - 5,5 Blir lurt trill rundt før scoringen, men leverer ellers en grei kamp. Virker noe rotete og gjør også en del svake pasningsvalg. Ser langt tryggere ut med Rugani som makker.

Alex Sandro - 6 Et eller annet sted mellom slutten av forrige sesong og alle overgangsryktene har Alex Sandro glemt bort mye av det som gjorde han så god forrige sesong. Vinner fremdeles mye dueller og bidrar fremover, men har enda et godt stykke igjen til nivået vi vet han har inne. En helt grei kamp i dag, men monsteret på venstresiden har enda ikke våknet.

Khedira - 5,5 I dag går det litt i ett tempo for Khedira, der han samtidig ikke klarer å true motstander med farlige løp eller pasninger. En kamp under pari.

Pjanic - 6,5 Styrer mye av spillet slik han har hatt for vane å gjøre de siste ukene, selv om han tidvis har få gode pasningsalternativer. Kan bli flinkere til å ta sjanser i det offensive, der han i dag litt for ofte velger de enkle og åpenbare pasningsvalgene. Likevel, en av Juventus beste.

Cuadrado - 7 Når Cuadrado er i humør er han vanskelig å møte. Spiller en grei kamp som ving og enda bedre kamp som back. Slår dessuten en nydelig pasning til Higuains scoring. Toneangivende og god i dag.

Dybala - 5,5 Forsøker mye, men får til lite. Dybala har hatt en frustrerende oktober måned, etter at han leverte historisk bra i sesonginnledningen. Må finne tilbake til formen han hadde i september, hvor han får en ypperlig mulighet til nettopp det mot Benevento til helgen. Forventer scoringer der.

Mandzukic - 6 Litt over alt i dag, men for sjeldent i de farlige posisjonene hvor vi trenger han. Noen svært gode involveringer i offensiv sekstenmeter, men samtidig blir han alt for ofte gående ute på kant eller feilvendt langt fra mål når lagkameratene er i farlig innleggsposisjon. 

Higuain - 7,5 BB Etter en rolig start på sesongen virker Gonzalo å være på gang. To scoringer mot Milan og en suveren scoring i kveld. Det er begynt å lukte mål av den argentinske målsniken, som i tillegg er betydelig mer involvert i spillet enn han var i sesonginnledningen. Det er et godt tegn for Higuain selv og Juventus som helhet. Vi er avhengig av hans bidrag, både i målprotokollen og det oppbyggende spillet. Når får vi se Higuain og Dybala i form samtidig? Jeg tror vi får svaret når Costa og Bernardeschi kler flankene, om det noen gang skjer...

Innbyttere:

Douglas Costa - 6 Kommer inn for De Sciglio og bidrar til å sette Sporting under ytterligere press, selv om han utretter lite på egenhånd. Trenger kontinuitet og mer spilletid for å vise hvorfor Juventus bladde opp drøye 400 millioner for han. 

Matuidi - 6 Erstatter Khedira og sørger for pasningstrygghet, bevegelse og gode valg. Viser at han gjerne burde startet kveldens oppgjør fremfor tyskeren.

Bernardeschi - IG Vil veldig mye og kommer nok til å starte til helgen mot Benevento. Der blir det scoring.