Sporting - Juventus, 31.10.17 kl. 20.45


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 31. oktober 2017 kl. 18:24

Verdens gjeveste klubbturnering er endelig tilbake igjen. Og etter å ha møtt alle lagene i gruppen en gang, begynner nå returoppgjørene.

Juventus beseiret Sporting hjemme i Torino sist, etter et selvmål av Alex Sandro, før Miralem Pjanic og Mario Mandzukic sikret en viktig seier. Lite tyder på at kveldens oppgjør i Lisboa blir mye enklere. Kampen er viktig for begge lag, og kan i stor grad avgjøre begge lags fremtid i turneringen. Juventus vil med seier langt på vei sikre avansement fra gruppen, mens et positivt resultat for Sporting omtrent vil garantere tredjeplass som gir spill i Europa League, samtidig som det gir muligheten til å knive om den viktige andreplassen.

Sporting har hatt en fin start i hjemlig liga, og ligger på andreplass bare to poeng bak ledene FC Porto. Jorge Jesus menn er ubeseiret i serien, og står med åtte seiere og to uavgjorte kamper etter ti runder. Det er dermed et lag som er vant til å vinne, og å hevde seg på hjemmebane vi møter. Blant Sportings farligste spillere finner vi Bas Dost, kaptein William Carvalho, tidligere Sampdoriaspiller Bruno Fernandes som har hatt en bra start på sesongen, og ikke minst Gelson Martins og Seydou Doumbia som besitter stor hurtighet.

Juventus på sin side kommer fra en veldig sterk 2-0 seier mot AC Milan, og har snudd en noe skuffende trend med svake resultater. Paulo Dybala scorte mot Spal, Higuain scoret to mot Milan sist, og også Bernardeschi, Khedira, Pjanic og Costa har levert målpoeng i det siste. Spillere begynner å også komme tilbake fra sykestua, og Allegri begynner å nærme seg full tropp. Mattia De Sciglio var på benken sist, og ventes å starte denne, og Benedikt Höwedes trente i dag for fullt. Marko Pjaca nærmer seg også, men trenger nok en opptreningsperiode før han er klar for spill. Ellers fikk Benatia seg nylig en smell, og trenger behandling.

 

Lagene spås å stille slik:

Sporting (4-2-3-1): Patricio; Piccini, Coates, Pinto, Coentrao; Carvalho, Battaglia; Martins, Fernandes, Acuna; Dost.

Juventus (4-2-3-1): Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

 

Kampen vises på Viaplay, med avspark 20:45. God kamp og Forza Juve!