Buffon årets keeper i verden


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 24. oktober 2017 kl. 13:11

Ikke at vi trengte en bekreftelse, men Juventus har altså verdens beste keeper. 

Den høytidelige FIFA-seremonien der årets beste fotballspiller og årets mål kåres ble avholdt i London mandag kveld. Den er for første gang flyttet fra januar til oktober. Dette har FIFA gjort for å bedømme spillerne for sesongene deres framfor kalenderåret som helhet - denne gangen var det altså prestasjonene i 2016/17 som telte. Det er kapteinene og trenerne for FIFAs medlemsland, i tillegg til en representant for media, som har stemt frem vinnerne av 'årets spiller', som igjen ble Cristiano Ronaldo (og, for kvinnene, Lieke Martens).

Årets keeper er en ny kåring i FIFAs 'The Best'-prosjekt. Eksperter, inkludert tidligere internasjonale målvakter som Peter Schmeichel, Rene Higuita, Vitor Baia og Jorge Campos nominerte Buffon sammen med Neuer og Navas. Man ble nominert på bakgrunn av prestasjonene fra november 2016 til juli 2017. Vår sisteskanse vant med 42% av stemmene. Han ble overrukket beviset på at han er verdens beste av danske Schmeichel, og 39-åringen hadde følgende å si, på sjarmerende italiensk-engelsk: 

'Det er en stor ære å motta denne prisen i min alder. Jeg er stolt av det, men jeg vil si takk til klubb, trener og medspillere fordi de hjelper meg å gjøre det mulig. Jeg vil si takk til alle de som stemte på meg, og jeg mener det siste året har vært fantastisk for Juventus, men det var ikke nok til å vinne i Europa. I år håper jeg vi kan spille bedre både med landslag og Juventus fordi jeg ønsker å avslutte karrieren med en stor seier'.

Det er dessuten verdt å merke seg at Allegri endte på tredjeplass i kåringen av årets trener, bak vinner Zidane og Conte. Kanskje like så greit at han slapp engelsk takketale.

I tillegg ble årets lag i verden stemt fram av 26 622 profesjonelle fotballspillere fra 71 land. Her er FIFPRO 11 for 16/17: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, Iniesta; Messi, Ronaldo, Neymar.

Verdt å merke seg at i tillegg til Buffon (som er med på laget for tredje gang) er altså Bonucci og Dani Alves med på laget, begge viktige bidragsytere i Juventus forrige sesong.