14 mann på landslagsoppdrag


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 4. oktober 2017 kl. 13:39

Ny landslagspause på trappene. Her følger en oversikt over hvilke Bianconeri som holdes travle den kommende uken. 

Italia - Buffon, Barzagli, Bernardeschi, Chiellini, Rugani

Kroatia - Mandzukic

Frankrike - Matuidi

Polen - Sczcesny

Sveits - Lichtsteiner

Argentina - Dybala

Brasil - Alex Sandro

Colombia - Cuadrado

Uruguay - Bentancur

Marokko – Benatia

 

Mange landslag går en avgjørende uke i vente. Nå skal det avgjøres hvem som stikker av med billett til Russland-VM, hvem som må ut i play-off, og hvem som må bli hjemme. Av Juventus-spillerne er kun Alex Sandro og Brasil allerede klare for sluttspill neste sommer, men samtlige av de andre uttatte har gode muligheter til å komme dit. 

Italia fikk bank i Spania for en drøy måned siden, og må trolig ut i play-off. Azzurri, med fem Juve-innslag, har imidlertid gode muligheter til å plukke seks poeng her da de kommende motstanderne heter Makedonia og Albania. 

Mandzukic og Lichtsteiner har alt i egne hender, begge leder an i sin gruppe. Kroatia og Sveits står imidlertid ovenfor tøffe bortekamper mot henholdsvis Ukraina og Portugal, og må ha resultater her for å sikre VM-plass.

Både Polen og Frankrike har et lite forsprang i sine grupper, og har overkommelig motstand i de to siste gruppespillskampene. Det lukter dermed VM av Szczesny og Matuidi. 

I den sør-amerikanske kvaliken ser det bra ut for Cuadrados Colombia og Bentancurs Uruguay. Begge trenger kun å vinne en av sine to siste for å være direkte kvalifiserte til VM. Bentancur kan forøvrig få sin Uruguay-debut etter fine prestasjoner i Juve-trøya den siste måneden. 

For Dybalas Argentina ser det overraskende nok vanskeligere ut - Albiceleste ligger an til å måtte ut i kvalik, men med seier i sine to siste kamper, mot tabellnabo Peru og Ecuador, blir det garantert VM på superstjernene. 

Benatia er naturligvis fast inventar når Marokko møter Gabon i en viktig kamp. Marokkanerne er poenget bak Elfenbenskysten i sin gruppe, men møter ivorianerne i en avgjørende kamp i starten av november, så VM-mulighetene er fortsatt tilstede. 

Skal vi satse på at samtlige blir å se i neste års fotballfest?