Månedens spiller i september


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 4. oktober 2017 kl. 12:47

September har blitt til oktober, og det er på tide å kåre Juves bestemann fra forrige måned.

I sesongens første hektiske måned, med landslagspause etterfulgt av seks kamper, tok Juventus full pott i Serie A (Atalanta-kampen var 1.oktober). Nedturen kom da man fikk bank på Camp Nou, men inntrykket ble delvis rettet opp takket være en fin rekke, og seier hjemme mot Olympiakos sist uke. En alt i alt bra måned for Juventus, der vi mener spesielt to mann har stått fram. 

Den ene er Miralem Pjanic. Han var strålende mot Chievo, Sassuolo og Torino, og styrte Juves spill fra midtbanen. Det er tydelig at han trives godt ved siden av hardtarbeidende Matuidi - franskmannens grovarbeid gir tilsynelatende Pjanic større frihet offensivt, og muligheten til å fokusere på det han kan best, nemlig pasningsspillet. Dessverre måtte bosnieren ut med skade før Olympiakos-oppgjøret, og han er ute av spill i et par uker. Landslagspausen kunne sånn sett ikke kommet på et bedre tidspunkt, la oss håpe at Pjanic er tilbake og leverer på samme nivå fra midten av oktober igjen. 

Den andre er selvsagt Paulo Dybala. Bestemann fra august fortsatte i samme spor i september, og viste ved flere anledninger hvilken fantastisk fotballspiller han er på sitt beste. Enmannshow da han kom på mot Chievo, et latterlig hat-trick mot Sassuolo, og en ny glimrende oppvisning i byderbyet gjør at vi ikke kommer unna La Joya denne måneden heller. Faktisk er hans 10 mål i august/september unikt i Juventus' historie - ingen Bianconero har noensinne gjort flere enn åtte i denne perioden. Det eneste som manglet i september var å ta storformen til Champions League, der det så langt har blitt mye nesten for argentineren. Det er nok bare et tidsspørsmål før det løsner i Europa også. Redaksjonen er samstemt om at Dybala er månedens spiller også for september. 

Ellers gir vi et lite klapp på skulderen til Mandzukic, Matuidi og Bentancur, som alle presterte stabilt godt i september. 

Månedens kamper:

Juventus 3-0 Chievo (selvmål, Higuain (Pjanic), Dybala (Bernardeschi))

Barcelona 3-0 Juventus

Sassuolo 1-3 Juventus (Dybala x3 (Mandzukic, Cuadrado)

Juventus 1-0 Fiorentina (Mandzukic (Cuadrado))

Juventus 4-0 Torino (Dybala x2 (Pjanic, Higuain), Pjanic (Cuadrado), Alex Sandro (Pjanic))

Juventus 2-0 Olympiakos (Higuain, Mandzukic (Dybala))