Atalanta - Juventus, 01.10.17 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Søndag 1. oktober 2017 kl. 12:51

Sterke Atalanta venter på Stadio Atleti Azzurri d'Italia i kveld, en motstander Juventus normalt har godt tak på.

For selv om Atalanta har gjort det sterkt de siste sesongene, spesielt i fjor, har Juventus et veldig godt tak på laget fra Bergamo. Juventus har faktisk ikke tapt mot Atalanta på 25 kamper i Serie A, hvor ni av de siste ti bortekampene har resultert i seier.

Hos Juventus er det, dessverre, fremdeles en del mangler i kamptroppen. Det er sjeldent landslagspauser føles beleilig, men akkurat nå kan Juventus ha bruk for tiden de får uten kamper. Oktober måned blir mer enn hektisk, med seks kamper på 17 dager etter landslagspausen, blant annet mot Lazio, Sporting (x2) og Milan. Per dags dato må Allegri klare seg uten Höwedes, De Sciglio, Marchisio, Khedira, Pjanic og Pjaca, hvor spesielt fraværen sentralt er tunge. Det betyr at det egentlig ikke er noen tvil om at Matuidi og Bentancur utgjør midtbanen i kveld, etter den solide kampen sammen sist. Bentancur er faktisk den Juventusspilleren som er mest involvert i pasningsspillet denne sesongen, med 109 pasninger per 90. minutt og 91,5% treffsikkerhet. Det vitner om den dominerende posisjonen han gjør krav på sentralt i banen.

Viktig blir også Dybala, som med sine 10 scoringer så langt denne sesongen fremdeles er bedre enn noen tidligere Juventusspillere. Det beste som er levert av noen andre på sesongens to første måneder er åtte scoringer - her snakker vi altså gjennom 120 års historie! Sammen med Higuain og Mandzukic vil han lede angrepet, mens det gjenstår å se hvem av Bernardeschi, Cuadrado og Douglas Costa som tar den siste plassen til høyre i angrepet. De siste rapportene tyder på at det endelig blir Bernardeschi, som etter syv innhopp fordelt på drøye 100 spilleminutter fortjener tilliten fra start. I forsvaret forventes Chiellini klar til tross for hodeskaden sist, hvor han får med seg Rugani/Benatia, Alex Sandro og Lichtsteiner. Det betyr følgende ellever:

Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Matuidi; Bernardeschi, Dybala, Mandzukic; Higuain

Hos Atalanta blir det en ny mulighet til å studere egne spillere, der Caldara og Spinazzola begge utgjør en sentral rolle i laget også denne sesongen. Sistnevnte var svært nær en retur i sommer, men Juventus kom ikke til enighet med Atalanta om en kompensasjon for å avslutte lånet ett år tidligere enn avtalt. Neste år er det imidlertid ventet at begge blir å se i Bianconeri, når deres respektive låneavtaler utløper. En annen Juventusspiller, Riccardo Orsolini, har ikke fått like mye spilletid så langt denne sesongen, men er spådd en glitrende fremtid. Om han etter hvert finner kontinuitet i dette laget kan han fort ta store steg de neste to sesongen (to-årig låneavtale også her, til 2019). Spilleren å se spesielt opp for er "som alltid" Gomez, som med tre scoringer og to assist har levert sin beste sesonginnledning etter overgangen til Atalanta. Forventet startoppstilling:

Berisha; Palomino, Caldara, Masiello; Hateboer, Freuler, De Roon, Spinazzola; Kurtic; Petagna, Gomez

Kampen sendes direkte på Viasport 2.